2019. május 25., szombat

Nem sokan kell lenni hanem elegen

A péntek este jelzett hét emberez kpest szépen elolvastunk, négy emberrel álltunk ki: egy beteget jelzett; egy az első percekben eltiltását töltötte; egynek - ahogy a múlt heti cikkben jeleztük - még nem alakult ki a számfogalma, és rossz időpontra érkezett.
Az emberhiányos felállás nem nekünk tett jót, bár szépen mozogtunk, mégis egyszer mögénk kerültek, és gólt kaptunk. Pár  perc múlva azonban kiegészültünk, és ez jót tett játékunknak. A kiegészülés utáni első akcióból Kántor lövése némi szerencsével, megpattanva a kapuba jutott. Alig valamivel később kontrából növeltük előnyünket, Tinkó került helyzetbe a jobbösszekötő helyén, egy finom csellel kimozdította a kapust, majd a bal alsó sarokba gurított.
A kezdeti gólváltások után lenyugodott a játék, mi meg előnyben, cserék nélkül nem éreztük úgy, hogy agyon kellene hajtani magunkat. Nagyon szépen vettük fel az embereket, szűkítettük a területet, és kevés helyzetet engedélyeztünk. Labdaszerzés esetén pedig készen álltunk kontrára, mindig indult valaki, ha éppen nem elégedtünk meg azzal, hogy hátul labdázzunk. A félidő végén egy labdaszerzés után Tinkó lódult meg, nem fogadva meg a tanácsot, hogy elég egy felszabadítás, helyzetbe hozta Kántort, aki élt a lehetőséggel.
Az okos játékot, nyertes párharcokat, és erőnk beosztását a második félidőre is átvittük. Összességében érvényesült akaratunk, Szerényi bemutatott néhány védést, de hát ezért fizetjük a sztárgázsit; Pálfy és Tinkó pedig számlálatlanul szedegették össze a labdákat hátul. További két gólt lőttünk, ezeken Tinkó és Kántor osztozott. A végére megjött a cserénk, így ezzel a lehetőséggel is éltünk, illetve egyre inkább felborítottuk a pályát. Összességében ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
Kozelito Tél - Dinamo 5-1
   kapu: Szerényi
   mezőny: Görög, Kántor, Palágyi, Pálfy, Tinkó
   gól: Kántor 3, Tinkó 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése