2019. május 5., vasárnap

Az elemekkel küzdve

Kis csapatunk újabb nehézséggel találkozott, nem elég a vasárnapi korai kelés és más kegyetlenségek, még a szakadó esőt is megkaptuk, akkora esőben játszottunk, mint eddig még soha. Kicsit nehezen is jött össze a csapat, kényelmesebbnek tűnt az eresz alól nézni a kezdetet. Három a három ellen kezdtünk mezőnyben, el kellett telnie néhány percnek mire ellenfelünknél megjött az ötödik elem. Aztán amikor mindkét csapatnál megérkezett a csere, akkor meegedett be igazán a meccs, amennyiben bármi melegségről egyáltalán beszélhetünk.
Kiderült, hogy egyáltalán nem kell alárendelt szerepben játszanunk, az az erős négyes amit ki tudtunk küldeni a mezőnybe, állta a sarat a közismerten teknikás bandós fiatalokkal. Az eső s a felázott talaj megnehezítette a folyamatos játékot, egyes játékelemek inkább dagonyázásra hasonlítottak. Ez persze lehet hogy összességében inkább nekünk, a papíron gyengébb csapatnak kedvezett. Nem alakult ki sok helyzet, viszont azt kellett tapasztalnunk, hogy abból legalább annyi adódik előttünk, mint ellenfelünk előtt.
Félideig tartottuk a nulla-nullát, az is reális opció volt, hogy ez lesz a vége, és akkor elmosta az eső az egészet. Mégis adtuk jelét, hogy mi alkalmazkodtunk jobban a körülményekhez. Palágyi és Kántor előtt adódtak nagy helyzetek, azonban a kapus kifogott ezeken. Ekkor a Duracell-nyuszi szerepkörében futkározó Porkoláb gondolta úgy, hogy tizenöt méterről, a felezővonalat éppen átlépve lő egy irgalmatlan nagy gólt a hosszú felső sarokba. A góllal nagy lépést tettünk a győzelem felé, a hátralevő percekben nagyjából tartani tudtuk az okos fegyelmezett játékot, pár meleg helyzetecske volt a kapunk előtt, de a háló érintetlenségét megőriztük. Szakadó esőben tehát nem hiába keltünk fel, három ponttal gazdagodtunk.
Kozelito Tél - Bandó Karesz 1-0
   kapu: Szerényi
   mezőny: Görög, Kántor, Palágyi, Pálfy, Porkoláb
   gól: Porkoláb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése