2019. október 20., vasárnap

Fiatalos lendület


Hiába készültünk esélyesként a Lafayette elleni rangadóra, a mérkőzés előtti derűs hangulatot bizony megkeserítette a tudat, hogy a „klasszikus triász” – a szakértők szavajárásával: a „Berzsenyi-tengely” – ezúttal nem képviselteti magát a csapatban. Az összefogásért felelős Tinkó, a taktikai fegyelmet biztosító Palágyi és az ellenfelet csibészes góljaival demoralizáló Görög hiányában már a döntetlen is bravúrként könyvelhettük volna el a zebrák ellen.
A szervezetlenség a szakmai stáb működésére is kihatott, tudósítónk késve érkezett a stadionba. Örömmel konstatálhatta viszont, hogy amit a kerítés túloldaláról a mérkőzés nyitányaként, első labdaérintésekként értelmezett, az valójában az ellenfél középkezdése volt első lőtt gólunk után. Miután az első percben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a vezetést, a félidő derekáig egyiket sem engedtük ki a kezükből (sőt, az utóbbit a későbbiekben is megőriztük). A csapatbeli meccsek számát tekintve az elmúlt évek legrutintalanabb kezdőcsapatán (Szerényi – Barna – Porkoláb – Kántor – Studniczki) érződött a bizonyítási vágy, sokpasszos játékuk agresszív letámadással párosult, amelyet rengeteg jó egyéni vállalás is színesített. Az első félidő vége felé pusztán amiatt kellett izgulnunk, hogy sorozatos faltjaink miatt bűntetőhöz jut-e az ellenfél (végül ez nem történt meg) – a mérkőzés eddigre már eldőlt. Az első perben szerzett gól után Studniczki bombázott a léc alá (2-0), majd egy erőszakos letámadást követően Kántor értékesítette higgadtan a ziccert (3-0), hogy néhány perccel később a Porkoláb megelőző szereléséből adódó ajtó-ablak helyzetet váltsa gólra (4-0).
A második félidő elején Studniczki és Hlavacska kényszerítőzése után az utóbbi játszotta középre a labdát, Kántor pedig menetrend szerint érkezett, és meglőtte negyedik gólját is (5-0). A megnyugtató eredmény a második félidő közepe táján elaltatta csapatunkat, így gyors egymásutánban két gólt is beszedtünk (5-2). Itt érdemes megjegyezni, hogy ellenfelünk csapatát jó képességű, húzogatós játékosok alkották, akik egy az egyben többször is borsot törtek védelmünk orra alá, de szerencsére kondícióban nem vehették fel a versenyt csikóinkkal, akik rendre kisegítették egymást a szorult helyzetekben. A fizikai erőfölény a meccs hajrájában is megmutatkozott: 5-2-es vezetésnél előbb Studniczki lőtte meg második gólját, majd nem sokkal később Kántor tette fel a pontra az i-t.
A játékosok egyéni technikai tudása közötti különbséget talán torzan tükrözi a végeredmény, fizikai felkészültségünk, futómennyiségünk és agresszivitásunk miatt mégis megérdemeltnek mondható a nagyarányú győzelem. E diadallal az új generáció feladta a leckét a veteránoknak – bízunk benne, hogy a rutinosabb csapattagok jövő héten a Szent Anna ellen bizonyítják: nemcsak a szokásjog, hanem a futballtudás is biztosítja a helyüket a kezdőben.
Kozelito Tél – Lafayette 7-2
kapu: Szerényi
mezőny: Barna, Hlavacska A., Kántor, Porkoláb M., Studniczki,
gól: Kántor 5, Studniczki 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése