2019. október 26., szombat

Rutinos rókák

Vendégszerzőnknek múltkor tett utalását felvéve ha a múlt héten a fiatalok mutatták meg tudásukat, most a  rutinosabbakra hárult a játék édes terhe. A ritka madár, a fehér holló, Renátó is visszatért a kapuba, a kezdőcsapat legújabb igazolása az öt éve csapattag Porkoláb volt, így összeszokottsággal nem lehettek bajaink.
Helyosztóhoz mért megfontoltsággal kezdtük a meccset, mi talán azért is, hogy megérkezzenek cseréink, de az első tíz percet mindkét részről az óvatoskodás, tapogatózás jellemezte. A félidő második felére pörgött fel némileg a játék, mindkét kapu előtt volt néhány forró pillanat, a miénknél a keresztléc is megcsattant egyszer.
A fontos első gólt aztán mi értük el: Studniczki kiugratása és Porkoláb lövése után a kipattanó labdára Görög érkezett, és járt túl a kapus eszén. Aki először látott focimeccset életében (ilyen nézőnk is volt), azt hihetné, a szerencse alakította így, némi szakértelemmel viszont felmérhető az ellenkezője: Ha a kapusról a mezőnybe és röviden jön ki a labda, abban már benne van a kockázat, különösen ha a támadó csapat három játékosa létszámfölényt képez a büntetőterületen belül, extra-különösen ha köztük ott van a lesipuskás Görög, aki pontosan ezekre a labdákra számítva helyezkedik. Ez a szereposztás, miszerint Porkoláb balról lő, Görög a hosszún érkezik a kipattanóra szinte már begyakorolt figura, mint megírtuk, és amint olvasóinknak nyilván már szemet szúrt, kettővel korábbi meccsnapon is alakítottunk ki így ziccert, ami akkor kimaradt, vagy fogalmazzunk úgy, hogy csatárunk tartalékolta a gólt mostanra.
El kell ismerni, jól jött az előny, és nem volt hiába  a sok egymás lelkére beszélés sem: higgadtságunkat a meccs legnagyobb részében meg tudtuk őrizni. Előnyünk tudatában hosszasan és magabiztosan járattuk a labdát, amivel egyrészt őriztük az eredményt, másrészt kijjebb hoztuk az ellenfél védelmét, így teret csináltunk a berobbanásra. A második gólt mégsem berobbanásból lőttük, hanem labdaszerzésből, Hlavacskáé az érdem és a strigula a góllövőlistán.
Kétgólos előnyben is próbáltunk okosan játszani, egyszer azonban elöl ragadtunk, aminek bekapott gól lett a következménye. Újra nyílttá vált a találkozó, még volt hátra annyi idő, hogy bármi történhessen. A további történésekről megrázva magunkat inkább mi gondoskodtunk. Szép adogatás után Hlavacska vehetett át egy passzt a hatoson üresen, és végtelen higgadtsággal a bal alsó sarokba gurított; ezzel gyakorlatilag eldöntve a három pont sorsát. De ennyi még nem volt elég, mert Tinkó ha már felvette a góllövő cipőjét, meg is akarta mutatni, és miután megelőzte ellenfelét, és fejjel maga elé tette a labdát, sprintből, mintegy tizenkét méterről büdös nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba.
Több esemény már nem történt, magabiztos győzelmet arattunk a listavezető ellen. Pillanatnyilag legtöbb rúgott és legkevesebb kapott góllal bírunk. Így is van még három pont hátrányunk, de egyel több meccsünk van hátra, tehát behozhatjuk. Mellékesen azzal, hogy négy gólunkat mind alapító tagok jegyezték választ adtunk a hlavacskai kérdésre, hogy szükség van-e még rutinosabb játékosainkra.
Ahhoz képest, hogy a Szent Anna elleni meccseink a múltban milyen terheltek voltak, most feszültségmentes, sportszerű légkörben játszottunk. Természetesen ellenfeleink most is - mint minden egyes találkozásunkkor - hangoztatták azt a képtelen vádat, hogy a 2018. decemberi, tehát pár nap híján 11 hónapja írt blogbejegyzés nagyképű lett volna. Előrelépés, hogy ismételt kérésünkre most először alátámasztani is megpróbálták a vádat azzal, hogy mi edzőmeccsnek tituláltuk az akkori összecsapást. Nagyon könnyen ellenőrizhető, hogy ehhez hasonlítót mi nem írtunk. Óvatosan mondanánk bármi átfogót a mai játszmáról, ha folyton leng a veszély, hogy megmásítják és ellenünk fordítják szavainkat. Szerencsére elég ha idézzük ellenfelünk irányítóját, aki így summázta a mai meccset: "Tudtuk, hogy sokkal jobbak..."
Kozelito Tél - Szent Anna FC 4-1
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Pálfy, Porkoláb M., Studniczki, Tinkó
   gól: Hlavacska A. 2, Görög, Tinkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése