2020. október 11., vasárnap

Ünneprontók

Folytattuk a találgatós játékot, hogy a visszajelzsek alapján meg lehet-e becsülni legalább 60-70%-os pontossággal, ténylegesen ki lesz ott a kezdő sípszónál. Ezúttal is voltak kellemes meglepetések, és úgy alakult, hogy az öt még aktív alapító atya alkotta a kezdőcsapatot. Öt játékos összesen kilencszázötven Kozelito meccsel a lábában. Jól jegyezzük meg a pillanatot, mert szétszóratásunk okán a közeljövőben ugyanilyen történelmi felállás nem várható. Az első percek után megérkezett két sztárcsatárunk, velük kialakult az ideális két cserés keret.

A keretre és ebből adódóan játékunkra jellemző volt, hogy legjobb képességekkel rendelkező játékosaink közül is eljöttek néhányan, akik azonban mostanában ritkábban szerepeltek, így kitűnő villanások mellett az összjáték néha akadozott. Az ideálisnál több passzt rontottunk el, és néha bántóan elszakadtak egymástól a csapatrészek.

Az első nagy helyzet ellenfelünk előtt adódott, támadójuk egyedül léphetett ki, kapusunk mellett is eltolta a labdát, azonban kisodródva az oldalhálóba lőtt. Mi egy közeli szabadrúgással válaszoltunk, amibő sajnos nem lett gól. Az első gólt is mi kaptuk, saját térfélen könnyelmű cselezéssel elszórtuk a labdát, és bár utána még legalább kétszer lett volna alkalmunk közbeavatkozni, nem sikerült, és a hálónkba került a labda. A félidő hajrájában Nagy beadását Purosz továbbította a kapu jobb oldalába, ezzel egyenlítettünk.

Pontatlanságaink az első félidő végefelé érték el a bosszantó szintet, amihez a második félidő hibái még hozzáadódtak. Rengeteg kreatívnak szánt passzba csúszott bele annyi pontatlanság, hogy a védők közbe tudjon avatkozni, sokszor olyankor szórakoztuk el a lehetőségeket, amikor a létszámfölényes helyzetet már sikerült kialakítani, amikor a párharcokat már megnyertük, vagy már tényleg csak annyi kellett volna, hogy a kapu elé érkező játékost megjátsszuk. Persze helyzetből is kihagytunk annyit, amennyiből egész meccs alatt tíz gólt illett volna lőni. Mindez főleg azért volt bosszantó, mert a letisztultabban játszó ellenfél időközben meglépett gólokkal. A második félidő elején támadójuk két perc alatt kétszer lépett meg a mi védelmünk jobb oldalán, és egyszer lövéssel, egyszer kapusunkat megkerülve szerzett gólt.

A nagyon élő Nagy többször hozott létre életveszélyes helyzeteket a hatoson, ezek egyikénél védőt kapust kimozdítva tiszta helyzetbe hozta Puroszt, aki maga és a csapat második góljával faragott a hátrányból. Ekkor kaptuk a negyedik gólt - persze pontrúgásnál embert fogni a legalapvetőbb feladatok közé tartozna, de a játékvezetőt is megkérdeznénk, hogy a pontrúgás előtt engedélyezett négy másodpercet vajon nyolcszorosan vagy kilencszeresen lépték-e át büntetlenül ellenfeleink.

4-2-es hátrányba kerültünk tehát, amiben sok dicséreteset nem találunk, és szerkesztőségünk kitart amellett, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani. De azért feltétlen dicséretet érdemel a csapat és minden egyes tagja, hogy tíz perccel a vége előtt, kétgólos hátrányban is csak azon dolgozott minden egyes idegszálunk, hogyan nyerhetnénk meg a meccset. Tehát ami ezután történt azt ilyen értelemben előre kiérdemeltük. A jel megadásaként Hlavacska szlalomozott el a jobb szélen, bár két védő támadta, mégis középre adott, ahol Palágyi érkezett és lőtt a jobb alsó sarokba. Lefújás előtt öt perccel már kapusunk előrehozatalán gondolkodtunk, amikor Purosz visszaadta a korábbi gólpasszokat Nagynak, aki maga elé engedte a jobbról érkező passzt majd nagyszerű lövést küldött a hálóba. Döntetlen állásnál már azt éreztük, elvben nekünk is van vesztenivalónk, de a gólgyártással nem tudtunk leállni. Egy felpörgő labda Tinkó elé került az ellenfél hatosán, aki nem akart potyába utazni vidékről a fővárosba csak ezért a meccsért, és ballal irgalmatlan erővel a léc alá verte győztes gólunkat.

 Lefújás után páran csatlakoztunk az ellenfél kapusának születésnapi köszöntéséhez. Keserédes érzés, hogy győzelmünkkel bele kellett rondítani az ünneplésbe.

 Kozelito Tél - Szent Anna FC 5-4
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Nagy, Palágyi, Purosz, Tinkó
   gól: Purosz 2, Palágyi, Nagy, Tinkó

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése