2021. szeptember 26., vasárnap

Ugyanott

 Ezt a cikket meg se kellene írni, elég lenne másolni és beilleszteni, mert ugyanezt a forgatókönyvet játsszuk le minden szezonban hatszor. Két cserével egész tűrhetően álltunk ki, és reménykedtünk, hogy az összhangot is kezdjük megtalálni. A kommentátori közhelyet, hogy a meccset gólok nélkül kell értékelni, nem sokáig végezhettük őszintén, mert a második percben már be is kaptuk az első gólt. Nem törtünk össze, megráztuk magunkat, első nagy helyzetünk Kozma előtt adódott, amjd Tinkó tesztelte többször a kapust. A teszteléssel megállapítottuk, hogy a kapus jó formában van. Legközelebbi alkalommal tehát Tinkó inkább a kapufát tesztelte, az is a helyén volt. Közben kitámadásunk eredményeként beszedtük a második gólt is.

Külső szemlélő valószínűleg sok örömöt talált a meccsben, mert mindkét csapat a támadásban lelte örömét, és egy B ligához képest meglehetősen magas technikai színvonalat hoztak a csapatok. A meccs hangulata sportszerű volt, de néhány taktikai falt becsúszott. Kaptunk két kapuközeli szabadrágást, amiket taktikusan a sorfalba lőttünk. Azért összességében nekünk volt több lehetőségünk, csak szokásunk szerint ezeket nem használtuk ki kellő arányban. Az ellenfél pedig, ahogy az ilyen meccseken lenni szokott, kíméletlenül büntette hibáinkat. A harmadik bekapott gól előtt látszámhátrányos helyzetbe kerültünk, és a védelmünk bal oldala felől érkező beadás a mi védőnk testéről jutott a hálóba. Megelőlegezzük, a negyedik bekapott gól is a mi játékosunkat érintette utoljára.

A mi góljaink gyártását Kántor kezdte el és ő is folytatta. Góljai újabb lendületet adtak a csapatnak, elhittük, hogy van miért küzdeni, és a második félidő közepén Tinkó szép lövéssel kiegyenlített. Ekkor következett a már előre utalt negyedik szerencsétlen gól, de ki más, mint Kántor még ezt is kiegyenlítette. Néhány perccel a vége előtt még nekünk akadtak meccslabdáink, de Palágyi ziccerét védte a kapus, a kipattanóra az üres kapuval szemben álló Tinkó pedig olyan úriasan érkezett, hogy a védelem végül tisztázni tudott. Sajnos kettő perccel a vége előtt egyéni hibánkból újból ziccerbe került az ellenfél csatára és újabb gólt szerzett.

Idegesító a vereség, csalódottak voltunk, úgy érezzük, nem kellett volna pontszerzés nélkül zárulnia a találkozónak. És a végelszámolásban lehet, hogy az Air Xanyi elleni meccsek hatpontos rangadónak minősülnek majd.

Kozelito Tél - Air Xanyi 4-5
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Görög, Kántor, Kozma, Osvald, Palágyi, Tinkó
   gól: Kántor 3, Tinkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése