2021. október 17., vasárnap

Három pont...

 Az őszi első kör utolsó fordulójában a Kofolát fogadtuk, ilyenkor szokásos kék mezünkben, ideális két cserével, és a három pont emgszerzésére irányuló szándékkal. A forduló előtt már vezettük a tabellát, és nem akartunk volna pontokat hullajtani. 

Az első félidőről tényleg nem sokat mondatuk. Késve kezdtünk, és a mi második cserénk is késve csatlakozott. A labdabirtkolásunk rendben volt, de a betömörülő védelem ellenében az elvártnál kevesebbszer jutottunk el gólhelyzetig, gólig meg a sípszóig egyáltalán nem. A legközelebb Palágyi átlövése járt a gólhoz, ami a kapufa külső élét súrolva hagyta el a játékteret.

A második félidő első akciójából Kántor iszonyatos erejű kapufát lőtt, a visszapattanó labda az ellenfél éppen beállt játékosát találta telibe, majd testéről a hálóba pattant. Nem mindennapi góllal tehát megszereztük a vezetést. Nem sokkal később Kántor távoli lövésével növeltük az előnyt. Megnyugodhattunk volna, de igazából ekkor sem állt össze a játékunk. Megoszlanak a vélemények, hogy mennyire játszottunk rosszul, egyesek szerint nagyon, mások szerint közepesen, csak a gólok nem jöttek össze. Elképzelhető, hogy a játékosok a saját teljesítményük értékelését terjesztik ki az egész csapatra. Mivel jelen sorok írója, másképpen szólva jómagam nem játszott annyira rosszul, hajlamosak vagyunk a csapat teljesítményét is elfogadhatónak értékelni. Tény azonban, hogy a letámadás/visszahúzódás közti váltás és az emberfogás, és a felállt védelemmel szembeni támadásépítés terén mutattunk hiányosságokat.

Voltak meleg pillanatok, egy szöglet után gólt is kaptunk, illetve Görög rövid időn belül kétszer mentett az üres kapu előtt. A kedélyeket Kozma nyugtatta meg, aki szép labdavezetés után kilőtte a jobb alsó sarkot. Néhány perccel a vége előtt már tényleg megnyugodhattunk a három pont sorsa felől, és már a győzelem tudatában vezethettünk kontrákat. Kántor elfutása és beadása után azonban Görög nem tudta gólra váltani a helyzetet, így az eredmény már nem változott. 

A három pontot bezsebeltük, és továbbra is vezetjük a tabellát, ezek kétségtelen pozitívumok, a többit meg majd novemberben.

 Kozelito Tél - Kofola 3-1
   kapu: Belányi
   mezőny: Görög, Kántor, Kozma, Mati, Palágyi, Tinkó
   gól: Kántor, Kozma, öngól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése