2022. május 21., szombat

mintázat

 Nem csak az idő lett melegebb, hanem a helyzetünk is, alapcsapatunkból többen hiányoztak. A biztonság kedvéért a helyszínen is igazoltunk egyet, hogy legyen cserénk. Létszámra és tudásra így tűrhetően voltunk, csupán az összeszokottság hiánya okozhatot aggodalmat. De minden erőnkkel készen álltunk a győzelemre, nem akartuk hagyni, hogy a Kofola tíznél több év után pontot szerezz ellenünk.

Néhány perc játék után egy szögletbe Osvald szúrt bele, és juttatta a labdát a jobb alsó sarokba, így máris megszereztük a vezetést. Második gólunkat is Osvald szerezte, és utána sem állt le, a továbbiakban is veszélyes betörésekkel, lövésekkel veszélyeztetett. Kapufát is lőtt egyszert, aztán még egyszer, de a második alkalom után vendégjátékosunk, Tóth, a kapuba kotorta a labdát.

Az összeszokottság hiánya fölösleges aggodalomnak bizonyult, játékosaink kitűnően megértették egymást, nagyon szép helycserékkel, elmozgásokkal segítettük egymást, és szép számú helyzetet dolgoztunk ki, miközben a saját kapunk előtt is jól elosztottuk az embereket, és nem engedtünk helyzeteket.

A második félidőben egyre inkább az lett a kérdés, hogy van-e még olyan játékos a pályán, aki tud futni. Jól jött az egy csere, de beosztottuk erőnket, és ezt a fennforgást is megoldottuk. Volt két-három nagy helyzet a kapunk előtt, Fehér bizonyította, hogy még nem felejtett el röpködni. De visszavettük a játék irányítását, és Tóth a hálóba gurította önmaga második, a csapat negyedik gólját.

Ekkor már nem férhetett kétség hozzá, hogy három ponttal fogjuk zárni a találkát és egyre gyakrabban tudtunk kontrából megindulni. AZ addig védelemben jeleskedő Kántor is megérezte, hogy elöl akadt számára új lehetőség, és hamarosan feliratkozott a góllövőlistára. Őt Mati követte szép adogatás után, majd Kántor köszönt be ismét félpályától kitörve. Az utolsó percben egy hazaadás utáni szabadrúgás jelentett utolsó esélyt ellenfelünknek, de a sorfalban elakadt. Így váratlanul nagy különbséggel, de megérdemelten, és kapott gól nélkül húztuk be a győzelmet. Tavaszi szezonunk eddig követhető mintázatot követ, volt B-ligás csapatok ellen csak győzünk, ex-A-ligás csapatok ellen csak veszítünk. Utóbbit jövő héten lesz alkalmunk jóra fordítani.
Kozelito Tél - Kofola 7-0
   kapu: Fehér
   mezőny: Görögy, Kántor, Mati, Osvald, Tóth B.
   gól: Osvald 2, Tóth B. 2, Kántor 2, Mati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése