2022. május 28., szombat

válogatott

 Halóhaló, még mindig itt vagyunk. Úgy jött ki, a régi irodalmár-gárda tagjai tudtak eljönni a Torpedo elleni meccsre. A kezdőcsapatunknak 8 könyve jelent meg eddig. Jelen szempontból fontosabb, hogy a labdával is jó barátságot ápoló csapatot tudtunk kiküldeni, és a listeavezető ellen is jónak éreztük magunkat egy vagy több pontra.

Az első percek a reményeinknek megfelelően teltek. A játék képe jelezte, hogy komoly csapatokról van szó, begyakorolt figurákkal és lábról lábra járatott labdákkal mindkét oldalon. Kitettünk magunkért, védelemben nem sok helyzetet engedtünk, kapunk torkolatában hosszú percekig állt a csend, támadásban pedig volt néhány helyzetünk, ami ugyan a végeredmény eldöntéséhez kevés volt, de jelezte, hogy nem lefutott a meccs. Az elején is és végig vitahelyzetet generált, hogy embert fogjunk és letámadjunk, vagy hagyjuk a másik térfelet, és csak a kapunkat védjük.

Az első gólt mindenesetre mi szereztük meg, Kántor fülelt le egy passzt az ellenfél térfelén, egyet tolt a labdán és a hálóba gurított. Itt kellett volna okosan visszaállni, de agyalást nem vittük túlzásba, és a következő percekben adódó néhány kontrát sem sikerült góllá váltani. A félidő hátralevő kevés percében pedig megengedtük az ellenfélnek, hogy megfordítsák a meccset, előbb egy kényszerítőt nem tudtunk időben lereagálni, majd egy büntetőt hoztunk össze, amiből sajnos gól lett. 

A fogadkozás és a hősies játék maradt, és tényleg beletettünk mindent, amit lehet. De rutinban és elgondolásban jobb volt a legendás Tonyóval felálló ellenfél, sajnos harmadszor is megtalálták a rést a védelmünkön; majd miután egy szögletet követően nem tudtunk felszabadítani, 1-4-re alakult az állás. Ekkor sem álltunk le, és szépen végigjátszott kontra végén Kántor a kapu bal oldalába vágta második gólját. Az utolsó percekben is tisztes számú helyzetet alakítottunk ki, Tinkó a keresztlécet is megcsattogtatta, de a gólkülönbség további közelítése nem sikerült, 2-4-gyel zártunk.

Kozelito Tél - Torpedo 2-4
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Kántor, Palágyi, Tinkó
   gól: Kántor 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése