2011. március 15., kedd

Új szurkolói politika

Hosszas egyeztetések és nem kevés vita után a Kozelito Tél vezetősége elfogadta a klub új szurkolói politikájával kapcsolatban benyújtott felállított terveket.
Mint ismeretes a klub eddig szebbnél szebb lányok felsorakoztatásával, és az ő buzdításuk révén próbált jobb eredményeket elérni, azonban a szépségkirálynő jelöltek nem mindig értek rá, amellett, hogy szándékukon kívül nem egy alkalommal elvonták a pályán levő labdarúgóink figyelmét.
Görög Dániel, a klub elnöke szerint az ideális megoldás az lesz, ha a tavaszi szezon kezdetétől a szurkolók nem a játékosokra, hanem a játékvezetőkre próbálnak hatni. Ennek megfelelően nem fiatal leányzókra, hanem sportos férfiakra számítanak a jövőben a klubnál. Görög szerint három szurkoló már képes lenne beleszólni a meccsek végeredményébe, hiszen a kispad közelében tartózkodó játékvezetővel közvetlen érintkezésbe kerülhetnek; amennyiben pedig a sporttárs a kispaddal átellenes oldalon tartózkodnék, hárman öblös torkú kancigány surround-technikával (azaz a közeli fákról és a labdafogó rácsról kiabálva) ugyanúgy befogná hanggal a pályát.
A szurkolók által alkalmazandó szövegek egyelőre nincsenek meg, de mivel a játékosok között az egy főre eső költők-írók száma az aktív futballszurkolókéhoz hasonlóan megközelíti a bűvös 0,5-öt, a hatékony és bírócentrikus rigmusok előállításával nem lehet gond. Ezek alkalmazásával pedig, a klubtagok reményei szerint meg lehet akadályozni, hogy az elvárt meccsenkénti 3-4 büntetőnél kevesebbet ítéljenek a Kozelito Tél javára.
Mivel a klubnál nem biztosak abban, hogy önként jelentkező szurkolóból elegendő lesz, meccsenkénti 500 forintos díjazást helyeznek kilátásba a megfelelően teljesítő szurkolók részére. Három szurkolóval és szezononként tíz meccsel számolva a költségek nem lépik túl a Bölcsész Bajnokság nevezési díját, így ennyit még az anyagiakban nem dúskáló Kozelito is megengedhet magának.
Ha tehát Ön, vagy ismerőse vállalná a kalandot, lépjen kapcsolatba a klub vezetőségével! A pályázat elbírálása során követelmény a jelentkező férfi volta, legalább 180 cm testmagassága, és erős testfelépítése; továbbá előnyt jelent a kopaszság, genetikusan hátrányos származás és a büntetett előélet. A szurkolók egyenruhájáról, melybe a sál, a megafon és a baseball-ütő is beletartozik, a klub gondoskodik.

Szintén a Kozelito Télhez kapcsolódó hír, hogy a téli - egyébként is erős - keret tavaszra tovább erősödik, hiszen leigazoltuk Hlavacska Tamást és Nyéki Gábort. Természetesen mindketten magyarszakosok, így a klubnak nem kellett változtatnia játékosigazolási politikáján, és a klubhűséggel sem lesz gondja az újoncoknak, hiszen Tamás testvérként és vésztartalékként, Gábor pedig szobatársként és szurkolóként eddig is érintve volt a klub életében.

3 megjegyzés:

  1. P. S. A klubon belül mégis a szép szurkolólányokat preferáló oldal kerekedett felül, ennek megfelelően a következő meccsre is szépség-demonstrációval készül szurkolói klubunk.

    VálaszTörlés
  2. Pedig vártam volna a szurkolói ráhatást, de a csinos lányok látványával könnyedén megbirkóztam.

    VálaszTörlés
  3. Gondoltuk, elég neked a meccs is...

    VálaszTörlés