2011. március 27., vasárnap

Csak a gól hiányzott


Igen elszántan és győzelmi esélyünk teljes tudatában léptünk pályára a Lafayette ellen, ráadásul sikerült igen erős, labdabiztos, és minden személyében gólerős kezdőcsapatot küldeni a pályára, a papírforma tehát egyértelműen a mi győzelmünket ígérte.
Pozíciós játék felállt védelem ellen
A csapatot folyamatosan magával kísérő taktikai értekezlet most épp oda jutott, hogy nem kell mindig azonnal lerohanni az ellenfelet, inkább megpróbálhatjuk a labdabirtoklásra alapozni támadásainkat, és sok passzal keresni a hibát ellenfelünk védekezésében. Hihetetlen de az elméletben kidolgozott taktika betartását nem csak megígértük, hanem legalább részben be is tartott, bár egy-egy alkalommal a nem-fejetlenül-rohanni mottót mintha úgy értelmeztük volna, hogy tilos előrefelé játszani.
A kényelmes tempó és a kockázatot kerülő felállás ellenére fölényünk időnként helyzetekben is megmutatkozott, lövéseinket viszont ellenfelünk újonnan igazolt kapusa hárítani tudta.
A második félidő elején cseréink is játéklehetőséget kaptak, amitől a játék valamivel kaotikusabb lett, de ez sem vezetett gólhoz egyik kapunál sem, bár ekkor már a mi kapusunknak is akadt dolga.
A védekezéssel nem volt gond
Az idő előrehaladtával egyre égetőbb szükség lett volna a vezető gól megszerzésére, de ellenfeleink hatalmas erőket mozgósítottak a védekezésre, általában mind a négy mezőnyjátékosuk a kilencesen belül tartózkodott, az így tömörülő védelmet pedig igen nehéz volt feltörni, hiszen ha egy embert sikerült is kicselezni, rögtön ott termett a következő. Egyre támadóbb szellemben történő játékunk lehetőséget adott ellenfelünknek a kontrázásra, amit néhányszor meg is tettek, de hátsó alakzatunk általában jól zárt vissza.
Tömörülés a Lafayette kapuja előtt
Ellenfelünknél egyértelműen a kapus nyújtotta a legjobb produkciót, nem egyszer védett nagyot, legyen bár közeli szemfüles vagy távoli erős a kapuja felé érkező lövés. Sajnos az idő előrehaladtával inkább távolról próbálkoztunk, amiket legjobb esetben is kiütött a kapus, az ismétléseket pedig vagy fogta, vagy néhány centivel a kapu mellé mentek – akárcsak három perccel a lefújás előtt egy megpattanó lövés, aminél a kapus már elmozdult a másik irányba.
Végül egyetlen próbálkozásunkat sem kísérte szerencse, azaz maradt a rendkívül ritkaságnak számító gólnélküli döntetlen, amivel pontot vesztettünk egy nálunk kevesebbre tartott csapat ellen.
Kozelito Tél - Lafayette o-o
  kezdő: Fehér - Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tinkó
  csere: Görög, Petykó
  gól: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése