2011. április 3., vasárnap

Megtorpedóztak minket


Bocsánat a bárgyú címért, most nem tellett többre.
A két csapat erejét ismerve jól kidolgozott taktikánk a következőképpen nézett ki: Az elején, amíg még bírjuk az iramot és koncentrációban is ottvagyunk, hajtunk, mint az állat, ami szerencsés esetben vezető gól elérésével jár. Ezután négy mezőnyjátékosunk sün alakzatban körbeveszi a hatost, és a meccs hátralevő kilenctizedét a labdák elrugdosásával töltjük, amivel sikerül a háló érintetlenségét és a három pont megszerzését. Ehhez reményre adott okot jó focistáink magas arányú jelenléte és egy halvány emlék a tavaly téli meccsről, aggodalomra adott viszont okot az, hogy ellenfelünk a listavezető és a tavalyi ezüstérmes volt egyszemélyben tizenkét forduló alatt mindössze tizennégy bekapott góllal.
A taktika megvalósítása tökéletesen indult. A középkezdés után kicsi megjáratott labdával Hlavacska Tamás szép csel után helyzetbe került, amit tanítani való módon értékesített is.
Ezzel viszont azt is elértük, hogy ellenfelünk, ha addig esetleg nem is lett volna, ezután főleg motivált, vagy inkább harapós kedvébe került. Ez rövidesen a kapunkra nehezedő nyomásban és az egyenlítő gólban nyilvánult meg. Szerencsére tudtunk újítani, ellenfelünk kapusa egy távoli lövést pont Nyitrai elé ütött, aki átgurította a labdát a gólvonalon, ezzel ismét előny nálunk.
Sajnos a meccs további részében hiába játszottunk aránylag jól és fegyelmezetten, ellenfelünk tudása annyival megelőzte a miénket, hogy nem tudtunk ellenállni, felállt védelmünknek nekiugorva ugyanúgy képesek voltak gólt lőni, mint labdaszerzés után azonnal indítva. Talán nem véletlen, hogy a Téli Bajnokság első két helyezett csapatában is játszanak torpedósok.
A meccs érdekessége, hogy Nyéki először lépett pályára csapatunk színeiben, ami egybeesett azzal is, hogy először focizott velünk. A felfokozott hangulat és a kevés lehetőség miatt azonban egyelőre eltekintünk teljesítményének értékelésétől.
Említésre méltó hogy Tinkó és ellenfelünk kopasz házi hentese között nem is olyan nagy meglepetésre adódott egy kis affér, ami azonban nem fajult tettlegességgé, azonban üzengetés később is előfordult a játékosok között.
Hősies, vagy éppen kétségbeesett védekezésünk közepette a listavezető egymás után lőtte a gólokat, végül hétnél szakította meg őket a hármas sípszó. A hét elég soknak hangzik, hízelgő azonban, hogy tavasszal csak mi voltunk képesek gólt lőni a Torpedo ellen, szemben a Kopával vagy a Népfronttal. Ettől még szomorúan hangzik, hogy több mint egy hónapja nyeretlenek vagyunk, és a tavaszi bajnoki idényben három meccsen három gólt és egy pontot szereztünk, de még él a remény, hogy eredményeink felfelé ívelhetnek – jövő héten akár hat ponttal is.
Kozelito Tél - Torpedo 2-7
  kezdő: Fehér - Hlavacska A., Erdei - Hlavacska T., Palágyi
  csere: Nyéki, Nyitrai, Tinkó
  gól: Hlavacska T., Nyitrai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése