2012. február 18., szombat

Osztálynyi különbség

Eredendően háromesélyesnek tűnt a Bandó elleni meccsünk, mi a téli eredmények tekintetében álltunk jól, ellenfeleink a Bölcsész Ligában való osztálykülönbségben bizakodhattak. Számunkra az is egy megpróbáltatás volt, hogy az "András nélküli üzemmódban" mire képes a csapat, mely üzemmódot most egy hónapig gyakorolhatjuk. Így nyilvánvalóan nagyobb teher hárul Erdeire, de Tinkó és Palágyi is csillogtathatja védekezésbeli erényeit. A mostani alkalommal sorainkat erősítette Rápolty is, aki legutóbb a tavaly februári Johanna-kupán szerepelt kozelitós színekben.
Némileg álmos kezdés után látszott, hogy a kezdeményezés a mi kezeinkben van, egy-egy labdaszerzés után két-három villámgyors csatár tört be az ellenfél mögé, ami konstans életveszélyt okozott. Nem is kellett sokáig várni az első gólra, Rápolty csinálta meg magának a helyzetet, lövése a kapufáról Hlavacska Tamás elé került, aki értékesítette a helyzetet.
Ellenfeleink támadásait jó arányban sikerült megszűrnünk, ebben talán Palágyi érdemeit kell kiemelni, akit semmilyen rafinált csellel nem lehetett átverni, de Tinkó és Erdei is sok labdát gyűjtöttek be. Előrefelé pedig gyors csatáraink termelték a gólszerzési alkalmakat, melyek közül előbb Hlavacska Tamás emelt be egyet a bal felső sarokba, majd szép támadás végén Tinkó lövetett egy gólt Göröggel.
Második félidőre ismét pályára került a Rápolty-Erdei páros, akiktől pompás játékot és egymás gólhelyzetbe hozását vártuk. Nos, Erdei gyakran kereste labdával barátját, aki jól megtalálta a réseket, de valami apróság mindig megakadályozta, hogy újabb gólt szerezzen. Ezidőtájt védekezésünk kissé szellősebb volt a kelleténél, nem tudtunk mindent egyből eltakarítani, amit kellett volna, és ha valamelyik csatárunk éppen az indirekt védekezés módszerét választotta, akkor a területet sem tudtuk kellőképpen lezárni. Kaptunk is egy bombagólt, amit kicsivel több határozottsággal talán el lehetett volna kerülni, de csak mérsékelten bánkódtunk, hiszen Palágyi a bekapott gól előtt és után is beköszönt, így közel sem fenyegetett bennünket az a veszély, hogy a győzelmet kiengedjük kezeink közül.
A mérkőzés záró szakaszát mindkét részről sok helyzet jellemezte, amire az egyik oldalon nem lehetünk büszkék, hiszen néha kevés emberrel és túl lazán védekeztünk. Két alkalommal a keresztléc segített ki minket, néhányszor Fehér állt a labda útjába, egyszer pedig Görög becsúszva takarította el az üres kapu felé tartó labdát.
Részünkről dicséret illeti a csapatot a sok helyzet kialakításáért, amire az ellenfél elfáradása miatt is egyre több módunk adódott, de sok olyan helyzetet is kihagytunk, amilyet máskor nem lesz szabad. Most Hlavacska Tamás volt képes még a hálóba találni, amivel mesterhármast ért el.
Kozelito Tél - Bandó Karesz 6-1
   kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska T., Palágyi, Rápolty
   csere: Görög, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 3, Palágyi 2, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése