2012. február 26., vasárnap

Csapat nélkül nem megy

Elvileg az alsóház első két helyezettje csapott össze, ily módon rangadóról lehetett volna szó, de a kerethirdetés kissé szűkösre sikeredett, ami győzelmi esélyeinket alaposan csökkentette. A helyszínen leigazoltuk Jenkei Dánielt, aki megfelelt a csapatba lépési követelményeknek (legalább 11 elvégzett kredit a magyar BA szakon, és legalább egy vizsga Szegedy-Maszák tanár úrnál), mindössze az az apró probléma adódott, hogy nem szerepeltettük őt a nevezési lapon. Az éles szemű játékvezető ezt egy perc után ki is szúrta (nem volt nehéz, hiszen Jenkei az előző meccsen is játszott), és felkérte a szíves távozásra. A szabályoknak tökélesetesen megfelelt a játékvezető döntése, mégis megkérdőjelezhető, hogy ha már ezer és ezer külsős lépett pályára a bajnokságban büntetlenül, mért pont és mért csak ezt az esetet kellett kiszúrni.
Innentől aztán csapatunk csere nélkül maradt, mezőnyjátékosból előlépett vészkapussal, és négy olyan játékossal akik közül nem mindenki lesz esélyes az aranylabda-szavazáson. Külön hátrány, hogy védelmünk oszlopai maradtak távol. Azok, akik csatárok szoktak lenni, most védekezési tehetségüket csillogtathatták, és egyénileg nem is voltak rosszak, de csapatszinten túl könnyen jöttek át rajtunk. még szerencsénk sem volt, hiszen az első két akcióból két gólt kaptunk, és ellenfeleink hamarosan elérték a négyet is, amivel körülbelül tíz perc után el is dőlt a találkozó.
Félidőben hatgólos hátránynál a kapuscsere mellett döntöttünk, Görög és Tinkó a hölgyszurkolók nagy örömére a pályán cseréltek nadrágot, utóbbi játékos a mezőnyben küzdhetett tovább. Érezhetően javult mezőnybeli játékunk, míg az első félidőben alig jutottunk el lövésig, a másodikban azért már volt erre példa. Sajnos a fáradtság és az eredmény kedvezőtlen alakulása lehetetlenné tette hogy a pályán levők tudásuk legjavát nyújtsák. Ellenfelünk nem állt le, minden akcióból gólt akartak szerezni, és sajnos nem egyszer sikerült is nekik.
Részünkről csatáraink többször helyzetbe, néha ziccerbe kerültek, volt annyi helyzetünk, amennyiből máskor legalább egy-két gólt összeszedünk, de most semmi nem akart bemenni. Végül az a szégyen ért minket, hogy lőtt gól nélkül voltunk kénytelenek elhagyni a pályát. Ilyen majdnem egy éve nem fordult elő velünk.
Blogunk szerkesztőségének meghagyták, hogy erről a meccsről ne írjunk sokat, úgyhogy ezennel be is fejezzük a károgást, inkább a jövőre koncentráljunk.
Kozelito Tél - ELTE SE--Illyés U19 0-11
   kezdő: Tinkó - Hlavacska T., Jenkei, Palágyi, Petykó
   csere: Görög
   gól: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése