2012. február 12., vasárnap

Új bejegyzés

Az alapszakasz végeztével, ahogy a mezőny, úgy csapatunk is két részre oszlott, fájdalmas módon azonban ez a két rést a hazautazók és a sérültek csoportjait reprezentálja. Talán mindkét halmaz képes lett volna esélyes csapatot kiállítani, ennek következtében helyben levő és egészséges játékosokból alig maradt. Miután az összes lábra állni tudó sérültünket bevetettük, és az összes olyan ismerősünkkel tárgyaltunk, aki legalább fényképen látott már focilabdát, sikerült egy külsőssel hat embert kiállítani, ami elvben alkalmas keret lehetett volna meccsezésre, ha a ugyan sérülések nem hátráltatták volna ezt a hatost is.
A kezdés mindenesetre nem sikerült kifejezetten rosszul, mezőnyben minden hátráltató tényező ellenére partiban voltunk, és az öt perc után pályára lépő Petykó megcsinálta a csodát: első labdaérintéséből átvette Paholics passzát, másodikból pedig kapufás gólt lőtt.
Mint sejteni lehetett, a védekező szekció nem tudta tartani a gól nélküli állapotot, és rövid idő alatt három gólt kaptunk. A hitetlenek ekkor már a tisztes helytállást tűzték volna ki célul a győzelem helyett, de sikerült bizonyítanunk, hogy benne vagyunk a meccsben. Előbb Hlavacska A. cselezte át magát az ellenfél teljes védelmén, és szerzett gólt, majd egy szépen kijátszott kombináció végére Palágyi tett pontot szép távoli lövéssel; és ismét éltek vérmes reményeink.
Sajnos ez is kevés volt a félidei jó eredmény eléréséhez, hiszen a félidő utolsó másodperceiben újabb gólt kaptunk. Innen kétségesnek tűnt, hogy szellemileg és fizikailag egyaránt elfáradó csapatunk képes lesz-e még felállni, de utoljára még sikerült, midőn Hlavacska távoli lövése megtréfálta az ellenfél kapusát, és újra döntetlen állásnak örülhettünk a jó erőkből álló, a tél folyamán ennyire valószínűleg még soha nem erős ellenfél ellen.
A folytatás aztán egyre inkább olyanra sikerült amilyet a keret fizikai állapota alapján várni lehetett. Hlavacska, Görög és Petykó szaporán váltogatták egymást a cserepadon, aszerint, hogy melyikőjüknek fáj valami éppen a legjobban, ami azzal is együttjárt, hogy Palágyi és Paholics számára egyetlen másodpercnyi pihenő sem jutott. Ilyen körülmények között, sajnos nem voltunk képesek olyan produkciót nyújtani, ami komoly meccsen jó eredményre jogosított volna fel minket. Ellenfelünk egyre többször jutott el néha szó szerint sántikáló védőink között a kapunkig, és hiába védett Gyüre néha biztos gólnak látszó lövésket is, volt amivel szemben ő is tehetetlennek bizonyult. A 4-4-es állás után még háromszor.
Ezzel még midnig dobogósok vagyunk az alsóházban, de az éllovashoz képest is hárompontos a lemaradásunk, és igen jó formát kell mutatnunk ahhoz, hogy a jelenlegi helyezést akár megtartani is tudjuk.
Kozelito Tél - Ground Force One 4-7
   kezdő: Gyüre - Görög, Hlavacska A., Paholics, Palágyi
   csere: Petykó
   gól: Hlavacska A. 2, Petykó, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése