2012. február 5., vasárnap

Elmaradt a bravúr

Ezen a héten nem kellett külön motiválni a tisztelt tagokat a soros rangadó előtt, hiszen mindenki tudta, hogy győzelem esetén bejutunk a felsőházba, ami soha nem látott dicsőséget hozott volna sokak által szeretett csapatunknak.
Ennek megfelelően nem is játszottunk rosszul, az erősebbnek tartott ellenféllel szemben a játék első szakaszában egyenrangú félnek bizonyultunk, ami labdabirtoklásban és gólszerzési lehetőségekben körülbelül azonos produktumot jelent. Részünkről Palágyi és Hlavacska Tamás került ziccerbe, de egyikőjük sem tudott élni a lehetőséggel. Megmelítendő még, de csak a legenda kedvéért, hogy Palágyi a játékvezetővel is elméleti természetű nézeteltérésbe keveredett annak a kérdésnek tekintetében, hogy mennyit illik beszélnie egy focistának meccs közben, melynek két alkalommal gyakorlati következménye (szabadrúgás ellenfeleink javára) is lett.
Mintegy 15 perc játék után aztán egy átlövés beakadt az általunk védelmezett kapu jobb felső sarkába. nem biztos, hogy emiatt, de a félidő hátralevő részében és a második félidő elején zavartan játszott a csapat, nem úgy néztünk ki, mint aki képes a fordításra, ráadásul egyes taktikai elemek hasznossága, mint amilyen Hlavacska András csatárként való szerepeltetése, erősen vitatott.
Félidőben érezvén, hogy nem minden jó, összedugtuk fejünket, és sok okosságot kifundáltunk, ám valóra váltani nem igazán sikerült ezeket, mert a kezdés után egy perc alatt két gólt is beszedtünk, melyhez rossz helyezkedésünk is tevékenyen hozzájárult.
Hogy ekkor eldőlt-e már a meccs, és vele a továbbjutás, az vitatható, de a pályán még ekkor is mindent megtettünk azért, hogy magunk javára fordítsuk az eredményt. Egy szép kiugratás után Hlavacska Tamás a hosszú sarokba lőtte szokásosnak mondható gólját, de ezen kívül nagyon ritka volt, hogy közvetlen gólhelyzetet tudtunk kialakítani, hiszen ellenfelünk minden eszközt bevetett, hogy távol tartson minket kapujától. Még ellenfeleinknek volt néhány hatalmas gólhelyzete, amelyeknél vagy kapusunk, vagy a szerencse mentett meg minket az újabb bekapott góltól.
Az utolsó percben aztán Hlavacska Tamás megint egyedül találta magát a kapuval szemben, és faragott egy pöttyöt lemaradásunkból, de a hátralevő idő mindössze arra volt elegendő, hogy megbeszéljük, milyen figurát csináljunk, semmi egyébre.
Nem sikerült tehát az újabb bravúr, nem sikerült bejutnunk a felsőházba. De nem foszlottak szerteszét álmaink, hiszen a feljutásra csak lehetőségként gondoltunk, és nem elvárásként. Az alapszakasz egészét tekintve így is túlteljesítettük magunkat, az alsóházban pedig nagyon szépnek és elérhetőnek tűnik a dobogós helyezés, főleg úgy, hogy jelenleg második helyen állunk az alsóházi tabellán.
Kozelito Tél - Folk Boys 2-3
   kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi
   csere: Petykó, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése