2013. szeptember 13., péntek

Idénykezdet dolgai

Újságíróink tökéletesen átérzik a felelősséget, hogy még az idény kezdete előtt megfelelően tájékoztatni kellene a szurkolókat a csapat dolgairól, de ez igen nehéz feladat, tekintve hogy pár nappal a bajnoki rajt előtt még nem állt össze a csapat.
Ami biztos az az, hogy idén is lesz Kozelito Tél, beneveztünk, mégpedig hosszas egyeztetések, és az itt megjelent hírek ellenére a B ligába (helyettünk a Bozsik jutott fel), és ezen a héten már meccset is játszunk. A törzstagok nagyrésze folytatja a játékot, Fehér valóban visszatért a Gambrinus ligából, Erdeit pedig valóban kölcsönadtuk a Bundesligába. Ezeken felül elképzelhető, hogy Hlavacska András is belekóstol a légióséletbe. Tárgyalásokat folytattunk Kapitány Gáborral, Szemes Botonddal, és Matus Rajmunddal, de minden igyekezetünk ellenére mostanáig még igencsak bizonytalan az ő szerepvállalásuk mértéke.
Ennyiből eléggé látszik, hogy keretünk létszámra nézve elég vékony, amit a vezetőség nem hagy ennyiben, és legalább még egy igazolás várható, mielőtt az átigazolási szezon lezárulna. A tárgyalásokat azonban nem akarjuk megzavarni azzal, hogy a jelenlegi stádiumban nyilvánosságot adjunk nekik.
Ha már lehetőség adódott, aranylábú fiaink múlt héten részt vettek a soros Emirátesz Kupán, és egy kicsit megolajozták a berozsdásodott izmokat.
Az első meccsen az SS Ratio ellen kétszer kerültünk előnybe, de az ellenfél kétszer egyenlített, majd fordított, a második félidő derekán mi egyenlítettünk. Idáig talán mi voltunk jobbak, mindenesetre el kell mondanunk, hogy mindkét kapu előtt sok helyzet adódott. Ez dicséret passzos játékunkra nézve, hiszen tényleg alkottunk szép akciókat, de az is tény, hogy ha nem Fehér áll a kapuban, akkor akár vesztésre is állhattunk volna. A hajrában aztán két szerencsés góllal megszereztük a győzelmet.
Az előrehozott döntőben, a régi derbin a HajCsatok ellen is megszereztük a vezetést, de koncentrációban és egymásra hangoltságban alulmaradtunk, így ellenfelünk fordított. A külsősként bevetett Márialigeti csillogatta nagyban erényeit, három gólt lőtt, de ez is kevés volt, mert négyet kaptunk.
Ezután rögvest, szünet nélkül következett az élvonaltól búcsúzó 1. FC Sör. Akár fáradtak is lehettünk volna, de jól bírtuk, és az egész meccsen mi domináltunk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, néhányat be is lőttünk, amivel jeleztük, hogy ez a keret megfelelő létszámmal az A-ligára is alkalmas lenne. A védekezésbeli könnyelműsködésről még le kéne szokni, de egyénileg a torna legjobb csapata voltunk, és csapatként sem vallottunk szégyent. ez összességen, a Sör elleni 6-2-vel hat pontot és a kupa második helyét jelentette.
Az Emirates Kupán megjelentek: Fehér, Görög, Hlavacska A. Hlavacska T., Márialigeti, Palágyi, Tinkó
gól: Hlavacska T. 4, Márialigeti 4, Hlavacska A. 2, Palágyi 2, Görög, öngól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése