2013. szeptember 21., szombat

Könnyes búcsú



Túlerő elleni meccsünknek legalább három nagy különlegessége volt. Egyik, hogy visszavághattunk azért a meccsért, amivel júniusban elvesztettük a bajnoki címet. A másik, hogy az újonnan igazolt Tóth Olivér először játszott legálisan a csapatban. Harmadik, talán legfontosabb, hogy Hlavacska András ezen a meccsen vett könnyes búcsút nevelőegyesületétől, mielőtt kölcsönszerződik a Dublin United Soccer Clubhoz.
Papíron erős kerettel rendelkeztünk volna, hát a meccs menetrend szerinti kezdésére még csak öten értünk ki a pályára, a többiek a következő tíz percben szállingóztak oda. A helyzetet némileg menti, hogy öt perccel a hivatalos meccskezdet után még se bíró, se ellenfél nem volt, illetve az ellenfél csapata akkor tűnt fel szép kényelmes sétában a pálya felé tartva.
A Fehér – Hlavacska A., Tóth – Hlavacska T., Tinkó csapat kezdett, és ha nem is jó játékot nyújtva, de kezdettől uraltuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki, és csak a túloldali kapus bravúrjain múlt, hogy nem döntöttük el a meccset még az első percekben.
Aztán ez mehetett a végtelenségig, Hlavacska Tamás meglőtte a maga szokásos szélen elfutós gólját, amivel máris megvolt az előny. Nem sokra rá, Hlavacska András és Görög játszottak szép kényszerítőt, aminek végén utóbbi játékos a hosszú sarokba gurított. Itt elárulhatjuk, hogy Hlavacska András a búcsúmeccsén nem szerzett gólt, de saját bevallása szerint, az, hogy gólt lövethetett szeretett csapatkapitányával, három szólógólnál is nagyobb öröm számára. Aztán Hlavacska Tamás megszerezte második gólját is, amivel félidőben eldőlni látszott a három pont sorsa.
A folytatásban adódtak meleg pillantok, ellenfelünk rákapcsolt, nálunk bár többnyire jól mentek a cserék, és le volt osztva, hogy ki a védő, és ki a támadó, ebben a szakaszban mégis volt, hogy szerencsétlen összetételű sort küldtünk fel. Egy párperces szakaszra igencsak beszorultunk, és egy beadás-lövés közötti átmenet a center testéről a hálónkba jutott.
Mégsem kellett vészt kiáltani vagy a kardunkba dőlnünk, mert magunkra találtunk csapatszinten, a második félidő második felében pedig Tóth két szép gólt lőtt bal oldalról, igazságosan egyet a rövidbe, egyet a hosszúba.
Ahogy ilyenkor lenni szokott, az öltözőben megindultak a fogadkozások, hogy bajnoki cím, meg rajt-cél győzelem meg minden, sőt még a hollandokat is megverjük, és megyünk a VB-re. A meccsről ennyit, utána András tósztot mondott és órákon át tartó zokogással búcsút vett csapatától.
Kozelito Tél - Túlerő 5-1
  kapu: Fehér
  mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Petykó, Tinkó, Tóth
  gól: Hlavacska T. 2, Tóth 2, Görög


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése