2013. szeptember 28., szombat

Győztek az elárvult csibécskék

Mindjárt a harmadik fordulóban sor került a HajCsatok elleni derbire, amiről szinte biztosra vehettük, hogy hatpontos rangadóról van szó, könnyen elképzelhetőnek tartottuk, hogy a végelszámolásnál, a dobogós helyek elosztásánál is ezek a pontok dönthessenek. A presztízsről így külön nem írnék, épp csak annyi hogy ellenfeleink a bölcsész futball filozófusának és taktikusának összecsapásáról írtak, amiből előbbi lettünk volna mi.
Magunk részéről a keretösszeállítás nem a legjobban zajlott. Mint az tudott, Hlavacska András a héten eligazolt, Kapitány most nem ért rá, Tóth pedig lekéste az első perceket. Optimistán úgy lehetne leírni, hogy tudomásunkra jutott, miszerint ellenfelünk Hlava megállítása köré építi a taktikáját, amit mi jól kilőttünk azzal, hogy nevezett játékost nem játszattuk. Részünkről elég bajunk volt azzal, hogy magunk között leosszuk a posztokat, ami aztán meccs közben jól fel is borult, ezen túl annyit voltunk képesek kiszúrni, hogy ellenfelünknek nincs cseréje, és vélhetően el fognak fáradni.
A kezdeti tapogatózás után épp felvettük volna a meccs ritmusát, amikor egy nagyon csúnya helyezkedési hiba miatt ellenfelünk vezetést szerzett. Részünkról némi idegeskedés, de nem sokáig, mert Tóth lőtt egy hatalmas gólt a pipába, és máris egál volt.
Néhány helyzet itt, néhány ott, bár összességében nem sok, inkább a középpályán folyt a játék, illetve az első félidő közepétől elkezdődött a faltok és odalépések egyre idegesebb hangú számon kérése a másik csapaton. A játékvezető meg úgy néha lefújt valamit.
Ami a futball szebb oldalát illeti, részünkről Tinkó szerzett labdát ügyesen a félpályánál, majd lőtt takarásból a bal alsó sarokba, amit ellenfelünk két perccel később egy kontrából egyenlített ki.
A második félidőről sok jót nem lehetett elmondani. Folytatódott az idegeskedés, néha üzengetés a két csapat között, viszonylag kevés kidolgozott helyzettel. Ellenfelünk mondhatja, hogy csere hiányában nem bírtak sokat futni, mi pedig azt, hogy éreztük, hogy ennyi is elég, de a semleges nézők számára a sok hiba sokkal inkább közepes, mintsem élvezetes meccset jelentett. Sajnos ki kell emelni, hogy mi is sok hibával játszottunk, akár koncentrációban, akár összhangban nagyon elmaradtunk attól amit legjobb meccseinken nyújtani tudunk. Érdem talán annyi, hogy védekezésünk ekkorra összeállt, és kevés lövést engedélyeztünk. Támadásépítésünkben viszont nagyon meglátszott Hlava A. hiánya, gyakran tanácstalankodtunk, illetve többször ívelgetéssel próbálkoztunk, nyilvánvalóan eredmény nélkül.
A döntést pedig az addig tartalékoló Hlavacska Tamás hozta meg, egy szöglet után a hatos előterében elkezdett huzogatni, és amikor tisztára játszotta magát, a bal felső sarokba emelt. Ekkor még mintegy öt perc volt hátra, de abban olyan nagy esemény már nem történt, megőriztük az előnyt.
Fontos három pont, blabla, de a játékbeli hiányosságokat pótolni kell, mert ennél keményebb meccseink is lesznek, hát enyhénszólva kellett mai győzelmünkhöz az ellenfél foghíjassága is. Az viszont örvendetes, hogy három forduló után még mindig hibátlanok vagyunk, és vezetjük a bajnokságot. Most bajnokin három hét szünet, de a lantot nem tehetjük le, többek között a két hét múlva rendezendő tanár-diák meccs miatt sem.
Kozelito Tél - HajCsatok 3-2
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska T., Palágyi, Petykó, Tinkó, Tóth
   gól: Tóth, Tinkó, Hlavacska T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése