2014. március 30., vasárnap

Huszonkettes Garamond

A cím azt jelzi, hogy egyes tagok szerint milyen betűtípussal kellene most hirdetnünk a Kozelito dicsőségét. Mivel a formázási lehetőségek végesek, ezért inkább a cím szövegébe került a javaslat. A kiemelés pedig nagy és dicső eseményeket sejtet, na de kezdjük az elejéről. Aranylábú fiaink a listavezető, eddig pontot sem vesztő MÁSZ FC elleni rangadóra készültek, és olyan komoly szintű rákészüléssel találkozhattunk, mint például hogy két perccel a kezdés előtt egy szögletvariációt is kitaláltunk, illetve megállapítottuk, hogy ha ők az elsők akkor ez "kemény meccs lesz".
Az első percek nem a mi dominanciánkat hozták, keveset volt nálunk a labda, sikerként azt kellett elkönyvelnünk, hogy az ellenfél ragyogó technikai tudása ellenére a hatosunkig nem nagyon tudott eljönni, távoli lövéseik pedig ekkor elkerülték a kaput. Aztán ahogy bemelegedtünk, nekünk is elkezdtek helyzeteink lenni. A félidő fele táján új, eddig be nem gyakorlott figurát találtunk ki: Palágyi addig tekeredik rá a labdára, mire az ellenfél kénytelen felrúgni. első kapuközeli szabadrúgásunkat a sorfal még blokkolta, de a másodikat Hlavacska András kíméletlen erővel beverte a hosszú alsó sarokba.
A vezetésnek nem sokáig örülhettünk, mert egy kiválóan eltalált távoli lövéssel két perc múlva egyenlített az ellenfél, de a játék irányítását már nem tudták visszavenni.
A meccsről mint olyanról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, olyan iram és technikai színvonal volt jellemző, amelyet ritkán láthatunk ebben a bajnokságban, mondhatni rangadóhoz méltóan játszottak a csapatok. A rangadókra jellemzően mindkét csapatban volt némi óvatosság, ami meggátolta a fejetlen kitámadást, és ezáltal a gólok szapora potyogását, de azt hisszük a semleges nézők, illetve a többi élcsapat képviselői is élvezték az összecsapást.
Az első félidőben több döntő esemény már nem adódott, térfélcsere után pedig fokozatosan erősödött a nyomásunk, ha nem is gyakran, de legalább néha sikerült jól megindulnunk és gólveszélyes helyzetet kialakítanunk. Akcióból Hlavacska Tamás, kontrából azonos vezetéknevű András, szabadrúgás-kombináció után pedig Palágyi került nagy helyzetbe, sajnos azonban a kapuson nem tudtunk túljutni; illetve egyszer Palágyi közeli lövése átcsorgott a kivetődő kapus alatt, és bár elsőre úgy tűnt, hogy a kapu felé tart, a benne levő kifli miatt végül a kapufáról szögletre pattant.
A meccs vége előtt két perccel aztán sikerült újabb találatot bevinni: A félpályánál Palágyi vert meg két embert, Tóthoz játszott, így 3-1 ellen támadhattunk, Tóth beadását pedig a hosszú oldalon érkező Palágyi a hálóba vágta. A hátralevő két perc alatt inkább az eredmény megőrzésére koncentráltunk, egy alkalommal került nagy helyzetbe az ellenfél, történetesen fölé lőtték ezt a helyzetet, de a második félidőben bemutatott két vetődéses védése alapján azt gondolhatjuk, hogy Fehéren akkor sem fogtak volna ki, ha az a lövés eltalálja a kaput.
A vége tehát a mi győzelmünket hozta az eddig 100%-os és félelmetes technikai tudását ellenünk is csillogtató listavezető ellen. A nézők közül többen külön gratuláltak, hiszen olyan meccset nyertünk meg, amely bárkinek a becsületére válna. A siker kulcsát a szakmai stáb a legmagasabb szintű koncentrációban, és a higgadtsággal párosuló kérlelhetetlen győzni akarásban látja. Név szerint is érdemes említeni, hogy Hlavacska A., Tóth és Palágyi az egész meccs során káprázatos teljesítményt nyújtottak egyéniben, de természetesen a többiek is hozzátették azt a pluszt, amitől csapatszinten is sokáig emlékezetes produkciót nyújtottunk.
Kozelito Tél - MÁSZ FC 2-1
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tinkó, Tóth
   gól: Hlavacska A., Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése