2014. november 9., vasárnap

Cím

Ha múltkor kapusgondokat és a csapat szétesését vizionáltuk, akkor nagyot fordult a világ. Most ugyanis ha sokan nem is, de legalább cserével voltunk, sőt mi több, a múltkor már temetett Tinkó is feltámadt poraiból, és gy a kapusgondok legalább erre az egy, ámbátor igen kemény meccsre megoldódtak. A pálya mellet realizáltuk, hogy egykori kerettagunk, Vaderna úgy megijedt félelmetes hirnevünktől, hogy inkább otthon maradt, sajnos a kétszeres bajnok ellen ennek ellenére sem mi voltunk az esélyesek.
Arról persze szó sem lehetett, hogy eleve feladjuk a meccset, a lehetőségekhez képest próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, maradjunk annyiban, hogy az igyekezet is látszott, meg a hátrányos körülmények is. Az első félidő esemény történetéhez egy beszedett és egy szerzett gól tartozik. Előbbi egy félpályánál felelőtlenül elpasszolt labda folyománya, utóbbit Hlavacska Tamás érdemelte ki egyszemélyes letámadó akciójával.
A játék képéhez annyi, hogy nem voltunk ugyan rosszuk, egyértelműen alárendeltek se, helyzeteink is voltak, nem annyi ugyan, mint a korábbi meccseken, de azért néhány. De az is látszott, hogy nem életünk meccsét játsszuk, és hogy nincs átütőerő támadásainkban, felállt védelem ellen nem tudunk sokat felmutatni, illetve az elfogadhatónál több a könnyelműsködés, oda nem figyelés.
Az események aztán akkor pörögtek fel, amikor  a második félidő elején Palágyi félpályától egyedül kiugrott volna, mire az ellenfél visszarántotta, a játékvezető pedig ellenünk itélt szabadrúgást. Pár másodperc múlva szöglettel következett az ellenfél, és mivel nálunk a csapat fele még mindig nem tért napirendre a megelőző eset fölött, emberfogás helyett az isteni gondviselésre biztuk a gólveszély elháritását, sajnos sikertelenül. És ha ez még nem lett volna elég, félpályánál elszórt labdákkal rendre helyzetbe hoztuk a bajnokot, és rövid idő alatt újabb két gólt kaptunk. Azért is bosszantóak a kihagyások, és a gólok, mert amikor a mi védelmünknek volt ideje felállni, akkor a mi kapunknál sem esett sok helyzet.
A végefelé egyre nyilvánvalóbb lett, hogy itt mi ma pontot nem szerzünk, ezért már csak a becsületünkért harcoltunk. Palágyi egy kapufával jelezte, hogy veszélyesek vagyunk, majd Hlavacska Tamás értékesitett egy lecsorgó labdát. Hátul Tinkó mutatott be néhány védést, közülük örökké emlékezetes marad, amikor a rövid saroknál blokkolt próbálkozás után a kapunkkal szemben álló csatár az üres kapura lőhetett, de Tinkó negyven méteres vetődéssel a második lövést is hatástalanná tette.
Azért akkor már bekaptunk még egy gólt, és 2-5 lett a vége, annak idején 2010 novemberében a két csapat első meccsén 2-6 volt, az előrelépés tehát megkérdőjelezhetetlen.
A meccs arról is emlékezetes marad, hogy a kétségtelenül bosszantó hibák után néha elég határozott hangnemben figyelmeztettük egymást, erről a meccs után higgadt fővel is kialakult egy diskurzus, hogy mennyi pofázás célravezető, ha azt is figyelembe vesszük, hogy voltaképpen egy baráti célú társaságról van szó. Másrészt a vereség okainak kutatásába is jó mélyen belementünk. Játékunk pár gyenge elemét fel is fedeztük. Ezt most annyira nem teregetnénk ki.
A mai meccs értékeléséről pedig még mindig nem sikerült megegyezni. páran úgy látták, hogy nagyrészt álltuk a sarak, és egy-egy ki nem kényszertett hiba vezetett vereségünkhöz. Lapunk szerkesztősége úgy látja, hogy körülbelül ugyanannyi hibát követtünk el, mint más nem kiemelkedő meccsünkön, csak most a bajnokság egyik legerősebb csapata ezt megtorolta, illetve ezen a szinten játszva, mindössze egy cserével, és olyan gyenge edzettségi állapotban, amilyenben vagyunk, és azon a tudásszinten, ahol vagyunk, szükségszerű volt, hogy előbb-utóbb gólokban mérhető hibákat fogunk elkövetni. Tessék választani.
Tulajdonképpen a mai meccstől senki nem várta, hogy lesöpörjük a kétszeres bajnokot. A vereség módja, a gólok elkerülhetősége a vitatott téma. Meg ismét az, hogy az elmúlt két meccsünket kellett volna megnyernünk. Meg akkor már a most következőket is.
Kozelito Tél - Hazafias Népfront 2-5
   kapu: Tinkó
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tóth
   gól: Hlavacska T. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése