2014. november 1., szombat

Megy a vonat, megy a vonat

Újabb megrázkódtatás érte a fiúkat, és már olyan pletykák is felmerültek, hogy jövőre már el sem indulunk. A két hetes szünet nagy része bizakodással és felkészüléssel telt, a viharfellegek csak akkor kezdtek gyülekezni, amikor Tinkó emlegette nehéz anyagi helyzetét. A vihar hamar kitört, és a keretösszeálltás során, a meccs előtti nap délutánján Tinkó közölte a csapat vezetőségével, hogy hazautazik Békésre, és a dolgok rendeződéséig, vagyis egy előre ki nem számitható időpontig ott is marad, ezért pedig kénytelen visszavonulni a Kozelitoban való szerepléstől.
Ezért aztán némileg hátrányos helyzetbe kerültünk, kapus és csere nélkül kellett kiállnunk,a vészkapus szerepét Görög vállalta el, és csak abban reménykedtünk, hogy erős mezőnybeli négyesünk a kedvezőtlen körülmények között is lehozza a meccset. Cseréje szerencsére az ellenfélnek sem volt, tehát legalább attól nem kellett félnünk, hogy szétfutnak minket.
Egy ima elrebegése után belekezdtünk tehát, sajnos azonban a fohász lassan hatott, mert a meccs első lényegi eseményeként egy szöglet és egy hibás védelmi megmozdulás után már hátrányban is voltunk. Nem sokkal később egy nagyon szépen kijátszott akció után Hlavacska András idénybeli első góljával egalizáltunk, de ez az öröm sem tartott örökké, mert még mielőtt átvehettük volna az irányítást, az ellenfél csatára megint megtalálta a lövőhelyzetet, és a hatosról gólt lőtt. Pedig mezőnyben egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, labdabirtoklásunk és a kialakított helyzetek száma körülbelül azonos volt, csak a befejezések alakultak másként. Szenvedéseinket még tovább fokozta, hogy képesek voltunk szögletből fejesgólt kapni, ráadásul a hosszúról, látványos helyezkedési hiba révén.
A második félidőben tehát nekünk kellett futnunk az eredmény után, időnként kockáztatva azt, hogy kinyílunk hátul; illetve mivel az ellenfél néha öt mezőnyjátékossal játszott, mezőnyben kvázi emberhátrányban játszottunk.
A reményeinket visszahozó gólt Palágyi lőtte, és letámadó taktikánk révén egyre többször jutottunk el lövésig. Ahogy azonban a legutóbbi fordulóban, úgy most is körbelőttük a kaput, illetve többször ziccerből a kapusba lőttünk. Hlavacska Tamás egyszer félpályáról megpróbált kapásból az üres kapuba lőni, de szorongatott helyzetében pár centit tévedett. Közben a mi kapunk előtt is adódott néhány meleg helyzet, egyszer csak a kapufa mentett meg minket, illetve egyszer az sem, és a labda a hátvédek és a kapus lábai között megtalálta a rést a kapunkba.
Újra kétgólos hátrányból kezdhettünk kapaszkodni, de nem minden siker nélkül, mert Hlavacska Tamás belőtt egy helyzetet, és ismét elérhető közelségben volt a pontszerzés. Az utolsó percben egy kipattanó labda Tóth elé került, de ő fölé lőtt, és ezzel vége is lett.
Három forduló után három ponttal állunk, ami azért annyira nem jó, illetve a kapusposzton való hiány még ennél is súlyosabb krízist teremthet, ami miatt gyorsan ki kellene találnunk valamit.

Kozelito Tél - Zalagyöngye AM 3-4
    kapu: Görög
   mezőny: Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tóth
   gól: Hlavacska A., Palágyi, Hlavacska T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése