2012. április 19., csütörtök

Egy nagy lépés a bajnoki döntő felé

Már téli szünetben is nyilvánvaló volt, hogy tavasszal elsősorban a Kopa Kőbányával fogunk versenyt futni a bajnoki döntőt érő második helyért. Ennek fényében hatalmas lelkesedéssel és minden erőbedobásra készen érkeztünk a helyszínre, ha nem is legerősebb keretünkkel, de mozgósított vésztartalékunkkal kiegészítve nem is rossz csapattal. Mindössze az időjárás nem tette meg hogy a rangadó súlyához méltó arcát mutassa, végig szemerkélt az eső, aminek következtében a talaj is nyálkás csúszós volt, ezzel nem kevés nehézséget okozva a játékosoknak.
A kezdés részünkről álomszerűen sikerült, hiszen alig valamivel a kezdés után Hlavacska Tamás valahogy a gólvonalon túlra segítette Palágyi beadását. Reménykedtünk, hogy előnyben kényelmes dolgunk lesz, de ezen reményeink nem váltak valóra. A következő szakaszban kétszer is megzörrent a hálónk, és nekünk kellett volna futnunk az eredmény után. Sajnos így is védekezésre szorultunk, alig volt nálunk a labda, és az is eredménynek tűnt, ha meg tudjuk óvni kapunkat a további góloktól.
Aztán a félidő lefújása előtt Paholics egy bombagóllal egalizált, és ezzel visszatért az élet a csapatba. A továbbiakban egyre inkább átkerült az irányítás a mi lábunkba, és hamarosan a vezetést is sikerült megszereznünk. Ellenfelünk sem adta fel, és egymás közötti meccseinken most mutatva a legjobb formát, kétszer is egyenlített, másodszor elképesztő szerencsével (ami a részünkről balszerencse névvel illethető), hiszen egy kapu előtti kavarodás során Fehér az előtte ólálkodó csatár testér ütötte a labdát, ahonnan az a hálónkba csorgott.
De mi is jó formában voltunk, és elszántan küzdöttünk, így sikerült ismét gólokat szereznünk. Előbb egy Hlavacska A. - Tinkó fejesparti után talált kapuba a végig fantasztikus teljesítményt nyújtó Paholics, majd az utolsó percben Palágyi is meglőtte a gólját. A kétgólos előnyt pedig illet megtartanunk a hátralevő másodpercekre, és sikerült is.
Ez a meccs sem múlt el súlyos bírói hiba nélkül, a második félidő talán legkiélezett szakaszában Palágyi gólját érvénytelenítette a játékvezető, hogy visszafújjon egy másodpercekkel korábbi szabálytalanságot, amikor egészen nyilvánvalóan az előnyszabály alkalmazása lett volna helyes döntés; illetve ezúttal is megtalálta egymást az két játékos, akiknek már korábban is akadt nehézsége egymással, de erről ezen a helyen több szó ne essék.
Győzelmünkkel tulajdonképpen hat pontot nyertünk, és matematikailag ugyan még nem biztos, de egyre valószínűbb, hogy mi érjük el a bajnoki döntőt érő második helyet.
Kozelito Tél - Kopa Kőbánya 6-4
   kezdő: Fehér - Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tinkó
   csere: Paholics
   gól: Paholics 4, Hlavacska T., Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése