2016. február 28., vasárnap

Hogyan számoljunk le az élet kegyetlenségével?

A problémát, az élet kegyetlenségét tekintsük adottnak és megváltoztathatatlannak, akkor pedig már csak egyvalamin változtathatunk, magunkon, és a magunk viszonyulásán a problémához. Jelesül a Téli Bajnokság rendkívül fontos alsóházi rájátszásának napján kellett volna teljesítenünk szünet nélkül két meccsen. A problémát pedig a keretünk vékonysága jelentette, melyet akár meg is szokhattunk volna, de mégsem. Szóval két meccsre összesen volt egy cserénk, illetve ha a Fehér - Tóth O., Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi összeállítást tekintjük legerősebbnek, akkor a teljes első sor hiányzott.
Erőnket a Kofolával mértük össze először, régi ismerősünkkel. Az első perc végén Porkoláb jelezte egy iszonyatos erejű kapufával, hogy ki az úr a háznál, aztán néhány perccel később Studniczki lőtt távolról a bal alsó sarokba.
A vezetés ezzel megvolt, de a nyugalomhoz ez még kevés, még be is kellett volna biztosítani. A baj az, hogy a helyzeteket eszméletlen mennyiségben hagytuk ki. Lövéseink általában eltalálták a kaput, de egyúttal a kapust is.
A második félidő közepén Szőllőssy lőtt ragyogóan kijátszott helyzetből kapufát. Nem sokkal később aztán megtörtént a baj: Egy pontrúgás után a hatosunkon álló tank átvette a labdát, és a rövid sarokba lőtt. Igen nagy bajnak tűnt, hogy egy-egyről kell folytatnunk, és az utolsó percekben izgulnunk kelljen a győzelemért, azonban Studniczki addig reklamált, hogy az ellenfél szöglettel jött volna, és bedobást végzett el, hogy a játékvezető visszafújta az akciót, a szögletet pedig simán kivédekeztük.
A meccs utolsó öt percében aztán Szőllőssy megunta, hogy nagyüzemi méretben szórakozzuk el a helyzeteket, és elkezdte kipúpozgatni a hálót a labdával, rövid idő alatt háromszor sikerült neki, szépen kijátszott akciókból, miután mindig meghozta pontosan azt a döntést, amit egy csatárnak kell.
A vége így 4-0 lett, mit mondjunk, meglehetősen érzelemmentesek vagyunk, behúztuk, de igazából mindenki a következő rangadóra készült, egy kicsit tartalékoltunk is.
Kozelito Tél - Kofola 4-0
   kapu: Tinkó
   mezőny: Erdei, Görög, Porkoláb M., Studniczki, Szőllőssy
   gól: Szőllőssy 3, Studniczki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése