2011. május 2., hétfő

Bűvös nyolcas

Ezen a falon jöjjön át aki tud!
Történetünk első felsőházi meccse éppenséggel nem ígérkezett könnyűnek, hiszen ellenfelünk, a Kopa Kőbánya már a múltkor is jelezte nekünk, hogy képesek meglepő húzásokra, azonban bízhattunk abban, hogy jó erőket tudtunk a pályára küldeni, ahogy a pálya szélén is három igen jó „erő” kísérte figyelemmel és tapssal aranymezes ifjaink küzdelmeit.
Mindjárt a meccs elején, a játékvezető szónoklata után mindkét fél megmutatta néhány szépen megkonstruált támadással, hogy nem érdemtelenül került a felsőházba. A legelső percekben a kezdeményezés kicsúszott a kezünkből, Fehérnek kellett egy ziccert hatástalanítania, ám alig néhány perc játék után Erdei egy távoli lövése a kapus kezei között átcsúszott, és máris előnyben voltunk. Hihetetlen, hogy Erdei öt meccsen talált kapuba a Bölcsész Bajnokságban, de ebből kettő a Kopa Kőbánya elleni két meccsre esett.
Hlavacska Tomi öröme második gólunk után
Ellenfelünk félelmetes csatárpárosa több megmozdulással bizonyította tehetségét, egy az egyben nem mindig tudtuk tartani őket, de csapatként jól szűkítettük a területet, illetve Fehér is csúcsformában védett az összes végtagjával, az arcát is beleértve. Nálunk a két Hlavacska, illetve Petykó kerültek ziccerbe, ám rossz megoldást választottak. Erre mondja azt a szaknyelv, hogy nem mehet be minden… De nem sokáig bánkódtunk, hiszen Hlavacska Tamás is megzörgette a hálót, a kétgólos előny pedig stabilnak tűnt, legalábbis átmenetileg.
Ez csak egy beadás, de védett nagyobbakat is
Két védekezési hiba, és némi kapustámadás után ugyanis ellenfeleink kiegyenlítettek. Ez öltözőben aztán sikerült pont a sporttárs füle hallatára feleleveníteni a történteket, amikor az eset résztvevője kifejtette, hogy őt bántalmazták. Sajnos utólag ez már nem számított, a félidőből pedig már alig volt hátra, nem tudtunk újból előnybe kerülni.
Térfélcsere után ismét a legerősebbnek tartott négyest küldtük pályára, és meg is lett az eredménye, nem először a tavasszal a második félidő első akciójából gólt szereztünk, ezúttal egy Palágyira kijátszott figura végén.
Előnybe kerülve egyre inkább látszódott, hogy küzdőszellemben és fegyelmezettségben, de talán erőnlétben is mi vagyunk a jobbak, hiszen a mieinknek sikerült megvalósítaniuk a sok futás-sok csere jeligét, amivel a biztos védekezés mellet gyakran támadásban is létszámfölényes helyzetet tudtunk kialakítani.
Előbb Hlavacska Tamás fejezett be pontos lövéssel egy kontrát, majd a félidő derekán Nyitrai közelről, Hlavacska András pedig egy egyszemélyes sprint után volt eredményes. Ezután ellenfelünk csatársora is villant egyet, egy labdavesztés után lesprintelték védelmünket, és kozmetikáztak valamit az eredményen, de győzelmünk nem forgott veszélyben.
Többnyire elbírtunk a sztárcsatárokkal
Góljaink mellett sok szép akciót is futtattunk. Ebben nem elhanyagolható faktor, hogy ellenfelünk a támadást sokkal jobban preferálta a védekezésnél, és ha sikerült kihoznunk a labdát, általában sikerült gólveszélyt is teremtenünk.
Még úgy is potyogtak góljaink, hogy a télen oly eredményes csatárkettősünk ezúttal nem nagyon muzsikált, inkább a labdák elszórásában jeleskedtek, ám Hlavacska Tamás olyan mesterien mozgatta csapatunk támadásait, mintha személyében egy teljes csapattal többet tudtunk volna a zöld gyepen. A hajrában is előbb maga értékesített szép lövéssel egy helyzetet, majd Palágyit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.
Egy aranymezes "baszk" néha felér három másikkal
Az utolsó percekben az is céljaink között szerepelt, hogy minden mezőnyjátékosunk szerezzen gólt, ezt ugyan nem sikerült elérni, de ez legyen a legnagyobb baj. Hatpontos rangadót nyertünk akkora fölénnyel, amekkorával a felsőházi rájátszásban még senki, hiába fogadta az első az utolsót a játéknapon. Ha úgy játszunk, mint a meccs nagy részében, valóban nem lehetetlen, hogy ne hátrafelé lépjünk el a táblázaton, természetesen nem fog ölünkbe hullani a jó játék, művelni kell azt.
Kozelito Tél - Kopa Kőbánya 8-3
  kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska A. - Hlavacska T., Palágyi
  csere: Görög, Nyitrai, Petykó
  gól: Hlavacska T. 3, Palágyi 2, Erdei, Nyitrai, Hlavacska A.

Barbi videója az első félidő első perceiről és a vezető gólunkról: http://www.youtube.com/watch?v=1bYTbDu6uU0&feature=related
Hat perc a második félidő elejéről: http://www.youtube.com/watch?v=Nwn7P-R4JAM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése