2011. május 15., vasárnap

Előre az első négybe vezető úton

Ezúttal jól jött, hogy bő a keretünk, hiszen Fehér szabadság, Görög szektázás miatt maradt távol, míg Palágyi múlt héten összeszedett sérülése után lábadozott; mégis össze tudtunk állítani egy erős csapatot két cserével, így az őszi bravúros meccsnél valamivel jobb esélyekkel vághattunk neki az 1. FC Sör elleni rangadónak. A feladat egyértelműen a három pont megszerzése lett volna, hiszen számításaink szerint ennyi kell ahhoz, hogy a szezon végén mi fussunk be a negyedik helyre.
Ahogy Cromwell mondta, szárazon tartottuk puskaporunkat, és bíztunk Istenben, és láss csodát megfelelő pillanatban, mindjárt az elején el is tudtuk sütni azt. Hlavacska András bolondított meg két védőt a szélen, beadására Tinkó mintaszerűen érkezett, és a gólvonalon túlra juttatta a labdát.
Előnyben sem adtuk fel a támadást, több veszélyes akciót vezettünk, és láthatóan megnyugtatott bennünket a korai gól. Támadásaink gyakran igen tetszetősek voltak, olyanok,a melyekre akár még büszkék is lehetünk. Közben természetesen a Sör is nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de sokáig 1-0 maradt az állás, hiszen a Hlavacska A. – Erdei védőpáros a félelmetes Benyónak és társainak sem sok lehetőséget adott, illetve Ángyán is magabiztosan jött ki a kapuból, ha kellett védőt-csatárt egyaránt elsodort, csak hogy a labdát is kellő időben eltakarítsa. Egy megingás után mégis lyuk keletkezett a védelmünkön, amiért félidőben mégis döntetlen volt az állás.
Mivel úgy éreztük, hogy ez nem elfogadható, és nyernünk kellene, erősen összpontosítottunk a gólszerzésre. Talán Tinkó lövöldözött legbátrabban, és egy szokásos félpályás lövésénél ellenfelünk amúgy jól teljesítő kapusa rosszul mérte fel a labda irányát, és a hálóba jutott a labda, ezzel 2-1.
Nem sokkal később lekontrázott minket és egyenlített a Sör, de ez még véletlenül sem jelentette, hogy a meccs irányítását kiadtuk volna a kezünkből. Rögvest a középkezdés után pár másodperccel Hlavacska András sokadik jó és okos passzát Hlavacska Tamás lőtte legalább ugyanolyan okosan a kapuba, a hajrát tehát már előnyből várhattuk.
Ezt a gólt már nem követte egyenlítés, jól és fegyelmezetten védekeztünk, még nekünk nyílt több alkalommal esélyünk a kontrázásra és a gólszerzésre. A felpasszolt labdákkal gyakran a dinamikus Nyitrait kerestük, akárcsak az őszi meccsen, azonban nem ő, hanem Petykó járt legközelebb a gólhoz - legalábbis eleinte, mert egy végsőkig kijátszott kontra révén Hlavacska Tamás nem csak közel került a gólhoz, hanem el is érte azt.
Továbbiakra pedig már nem volt idő, kiváló teljesítményt nyújtva két góllal megvertük a közvetlenül mögöttünk tanyázó csapatot, és él a remény, hogy az első négyben zárjuk a szezont.
A jövő hét kétszeresen is fontos lesz, hiszen délelőtt a némileg létszámhiányos, ezért talán megfogható Hazafival csapunk össze, délután pedig az I. Magyarszakos Tanár-Diák Kupa keretében tanárainkkal mérhetjük össze tudásunkat.
Kozelito Tél - 1. FC Sör 4-2
  kezdő: Ángyán - Hlavacska A., Erdei - Hlavacska T., Tinkó
  csere: Nyitrai, Petykó
  gól: Tinkó 2, Hlavacska T. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése