2011. május 21., szombat

Erre is csak mi vagyunk képesek

Előző heti sejtésünknek megfelelően létszámhiányosan, legnagyobb sztárjai nélkül állt ki ellenünk a Hazafias Népfront, még jó pár perc csúszással is csak a négy mezőnyjátékos volt meg, külsős kapussal kezdtek ellenünk. Bezzeg mi! Még a legerősebbnél is erősebb csapatunk volt, gondosan a pálya mellé állított sornyi cserével.
A gondosan megtervezett taktika meghozta azt az előnyt, hogy az első néhány percben néha még helyzetecskékig is eljutottunk, tovább jellemzően nem, és szórványos lövéseink után is csak szöglet következett, nem középkezdés. A kevés egyenrangúságban, vagy halvány fölényben eltöltött perc után hátrányba kerültünk: Fehér védett egy ziccert, védelmünk azonban nem tudta eltakarítani a kapu előtt pattogó labdát, és ellenfelünk csatára a hálóba fejelt.
Adódtak izgalmas pillanatok a kapunk előtt
Időközben megérkezett ellenfelünk hírneves kapusa, Pétervári, illetve mi is több cserét hajtottunk végre, de ezt ezúttal sikerült gördülékenyen, fennakadások nélkül végrehajtanunk, és visszaesés sem következett be, azért sem, mert akármilyen összeállításban voltunk is fenn, kaptuk a gólokat sorban. Annyira nem is játszottunk rosszul, hiszen védelmünk is dolgozott, és a meccsnek ebben a szakaszában is dolgoztunk ki helyzeteket, de koncentrációnk néha kihagyott, ellenfeleink pedig mindenért megbüntettek bennünket, az első félidőben gyakorlatilag minden lövésükből gól született. Rendszeres volt, hogy a második hullámban érkező embereket nem tudtuk rendesen felvenni, akik így zavartalanul lőhették a nagyobbnál nagyobb gólokat.
Félidőben 0-5 volt az állás, ami akkor is gyalázatos, ha tudjuk, hogy ellenfelünk még versenyben volt a bajnoki címért. Ekkor azonban a térféllel együtt mentalitást és lendületet is cseréltünk, ellenfeleink valószínűleg elkönyvelték a győzelmet, mi pedig megéreztük, hogy még nincs veszve minden, főleg miután Hlavacska Tamás a hálóba pöccintette öccse beadását. Ugyan ez az eredményen még nem sokat faragott, de annyit már sikerült elérni, hogy az első félidei pech-sorozat után már volt ami sikerült. Na persze nem minden, például Erdei elemi erejű lövése a kapufa belső oldaláról a világért sem vágódott volna a hálóba, hanem keresztbe a kapu előtt, de Hlavacska Tamás egy jól eltalált alsó sarkos lövéssel, majd Erdei egy jól kijátszott akció után közelebb hozta reményeinket.
Fölényünk labdabirtoklásban és főleg futómennyiségben is kezdett meglátszódni, ami persze nem csoda, hiszen nekünk négy cserénk volt, míg ellenfelünknek egy sem, és harminc perc után már kezdett javunkra billenni az erőnlét, többet foglalkozhattunk a támadásokkal. A Hazafias csatárainak gyors kirobbanásait többségében jól hatástalanította mezőnybeli védelmünk, úgy tűnik azonban, hogy tendencia maradt, hogy minden veszélyes lövésből gólt érnek el, ugyanis egy kétségtelenül gyönyörű kapáslövést Fehér ujjheggyel éppen keresztlécre tolt, a visszapattanó labda azonban fejéről a hálónkba jutott. De ez nem törte össze kedvünket, már csak azért sem, mert Hlavacska Tamás pár másodperccel a középkezdés után hatalmas bombagólt szerzett.
Retteghet az a védelem, amit a Hlavacska-testvérek rohannak le
Ekkor már kimondottan is a pontszerzésért hajtottunk, amiben a HajCsatok és a Torpedo képviselői is támogattak minket, és szerencsére mi is megtámogattuk magunkat, letámadásaink nem egyszer eredményre és labdaszerzéshez vezettek, amiből hlavacska Tamás sokadszorra is büntetett, és védője hasáról mandinerezve Tinkó is eredményes volt, így két perccel a vége előtt sikerült elérni a hőn áhított döntetlent.
Ha kell, a homlokunkon táncoltatjuk a labdát
Természetesen ekkor már a győzelem volt a cél, de kevésnek bizonyult a hátralevő idő, igazi gólhelyzetet sem tudtunk kialakítani, és maradt az egál. Azonban ez is bravúrnak számít, és büszkék lehetünk erre, annyira hogy a nap folyamán a Torpedo tagjai híresztelték a bajnokság széltében-hosszában, hogy a Hazafias pontot vesztett, arra a kérdésre, hogy ki ellen, már szerényen megjegyezhette csapatkapitányunk, hogy erre csak mi lehetünk képesek. Főleg 0-5-ről.
A rivális csapatok eredményeinek következtében még mindig lehetünk harmadikok, ötödikek, vagy akár negyedikek is. Hogy a két szélsőérték közül melyik válhat valóra, abban döntő fontosságú lesz a jövő heti Zsuga elleni rangadó.
Kozelito Tél - Hazafias Népfront 6-6
  kezdő: Fehér - Hlavacska A., Erdei - Hlavacska T., Tinkó
  csere: Görög, Nyitrai, Palágyi, Petykó
  gól: Hlavacska T. 4, Erdei, Tinkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése