2011. május 28., szombat

Búcsú a bronztól?


Ahhoz képest, hogy a bajnokság egyik legfontosabb meccse előtt álltunk, nem készültünk magukat halálra. Már említésre sem érdemes, hogy ezen a héten sem edzettünk, az viszont meglepő volt, hogy a helyszínen derült ki, hogy az előzetesen számított egy helyett három hiányzónk lesz, ráadásul Tinkó sem vállalta a kezdést, így a minőségi gyengülés cseréink száma mellett kezdőcsapatunkat is érintette. És ha ez még nem lett volna elég, a kapuskesztyű otthon maradt, kapusunk tehát egy szál kézben izgulhatott, hogy ne érintse erős lövés kapujának felületét.
Sárgák a fehérek ellen
Az elején apró jelzésként megráztuk magunkat, Hlavacska Tamás a bal szélen otthagyta védőjét, középre adását Görög sarokkal tolta tovább az üresen érkező Palágyi elé, akinek lövése a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
De nem lenne hízelgő ránk nézve, ha az első percek minden jelenetét alaposan kielemeznénk, hiszen egy elalvás és egy csúnyán elszórt labda után két helyzetből két gólt lőttek ellenfeleink. Talán a legutóbbi, márciusi meccsünk idéződhetett fel játékosainkban, amikor ugyan jól játszottunk, de a meccs elején beszedett két gól miatt a végkimenetelt már nemigen befolyásolta feljavulásunk. A jó játék ezúttal is elkövetkezett főleg Tinkó beállása után. Ellenfeleink virtuóz játékuk ellenére ekkoriban nem sokszor tudtak kapunk közelébe kerülni, az már a mi pechünket, na jó, ellenfeleink határozottságát jelzi, hogy a félidő során kidolgozott harmadik helyzetükből a harmadik góljukat is belőtték. Részünkről Palágyi megpattanó és felpörgő lövését Tinkó kotorta be a kapuba, azaz félidőre már elértük azt az eredményt, amivel márciusban zártunk. De ezzel nem voltunk elégedettek, mindenképpen a pontszerzés volt a kitűzött cél, legalábbis elméletben, mert a pályán mintha a fásultság, csalódottság és beletörődés tükröződött volna a fiúk tekintetében. És a romantikus hősköltemények forgatókönyvéhez méltóan a hősök rossz kedvét a beboruló ég és az eső lógó lába is jelezte…
Petykó huzogat
Tehát mentünk előre és előre, aminek meg is lett az az eredménye, hogy lekontráztak minket és egy felsősarkos lövéssel már három pötty különbség volt a két csapat között. Közben kerítettünk egy kesztyűt Fehérnek, akinek ezzel a hangja is visszajött, és ismét hallhattuk a „Húzd szét!”-et, a „Jössz vele vissza!”-t, és a többi örökbecsűt, amelyeket kesztyű nélkül csak ritkábban és visszhangozhattak a környező házak. Úgy tűnik, ami Sámsonnak a haja, az Fehérnek a kesztyű. Ám nem csak hangban, hanem tettekben is naggyá lett kapusunk, szükség is volt rá, hiszen futnunk kellett az eredmény után, gyakran csak Erdei biztosított hátul, ki voltunk téve a lekontrázás veszélyének, védett is kapusunk léc alá tartó bombákat és ziccereket szép számban. Vagy, ha ő már verve volt, ellenfelünk csatára megtette azt a szívességet, hogy az üres kapu helyett a kapufára gurítson.
A kitámadásnak természetesen az az előnyös oldala is megvolt, hogy sok lövőhelyzetet alakítottunk ki, ezek közül egyet Tinkó középtávolról a hosszú alsó sarokba vágott, de a többi a világ minden kincséért nem lett volna hajlandó a kapuba jutni, a kapu mellett vagy a nemrég igazolt kapus kezei között végezték. Tinkó második gólja után ismét felcsillant a remény, hogy kiegyenlíthetünk, de ez máshogy volt elrendelve, nem sikerült tovább közelítenünk egymáshoz a két csapat számszerű eredményét.
Ezt hagyta ki a kedvünkért
Sőt, az utolsó percekben amolyan igazi Zsugás akciók révén még ellenfeleink növelték egyel, és növelhették volna még többel az eredményt, de Pálfy is megtette azt a szívességet (talán néhai magyarszakosságára emlékezve), hogy nem találja el a kaput, az utolsó percben pedig egy akción belül háromszor lőhettek volna gólt a fehérmezesek, de még egy csel és még egy csel, a kapufa, és végül kapusunk meggátolta őket ebben, így maradt a 2-5.
Idén nem először játszunk, és nem először kapunk ki a Zsugától, így az eredmény nem katasztrófa, csupán az a következmény sajnálatos, hogy ezzel a bronzéremnek, és a riválisok jó formája esetén a negyedik helynek is búcsút mondhatunk.
Kozelito Tél - Zsuga Bonito 2-5
  kezdő: Fehér - Hlavacska T., Erdei - Palágyi, Görög
  csere: Petykó, Tinkó
  gól: Tinkó 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése