2011. május 7., szombat

A csapatnév nem fog nyerni helyettünk


Előre is sejtettük, hogy kevesen leszünk, na de hogy ennyire, azt nem. A kezdő sípszóra éppen meglettünk öten, pár perccel később hatan, ami darabra szűkösen bár, de akár elegendő is lehetett volna, ha nem harmadik számú kapusunkkal, illetve Göröggel és Petykóval a kezdőben lépünk pályára.
A hiányos csapatösszeállítást elnézve úgy döntöttünk, hogy elsősorban a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, főként cseréink várva várt beérkeztéig. A taktika eleinte sikeresnek tűnt, hiszen kontrából több veszélyes helyzetet tudtunk teremteni, de csatárkettősünk tagjai nem nem tudták ezeket gólra váltani. A helyzetek felépítésében, ahogy az elmúlt meccseken szokásossá lett, Hlavacska Tomié volt a főszerep, és sajnos övé volt a főszerep saját kapunk előtt is, amikor egyetlen egy alkalommal nem tudta megállítani az ellenfél csatárát, aki a jobb alsó sarokba lőtt.
Természetesen nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, számos lehetőségünk közül Petykóé járt legközelebb a gólhoz, de a kapus a világ végéről még visszaért rá. A félidő vége felé aztán Hlavacska Tamás beadására Palágyi érkezett középen, és továbbította a labdát a léc alá, ezzel 1-1. Sajnos azonban nem sokáig örülhettünk ennek, mert egy kontra és egy teljesen üresen maradó ember révén hamarosan ismét hátrányba kerültünk.
Mintegy huszonöt perc játék után Hlavacska Andrást is sikerült rávennünk, hogy az A ligás meccsről fáradjon át hozzánk. Éppen amikor becserélésre várt, lőhettek szabadrúgást ellenfeleink középről, hét-nyolc méterről, nagyon veszélyes helyről. Talán túlságosan is mindenki lövésre várt, a legurított labdát pedig a kapufa mellől zavartalanul passzolhatta a kapuba a támadójuk.
A Nyitrai, Hlavacska A. – Hlavacska T., Palágyi csapat érezhetően megpörgette a meccset, több szép akció futott végig a pályán, kétgólos hátrányunk ellenére mezőnyfölénybe kerültünk, legalábbis pár percre. Ezalatt ellenfelünk kapusa több nagy védést kényszerült bemutatni, egy távoli Palágyi-lövés hálóba engedésében viszont ő is ludas volt. Ismét felcsillant a remény a mérkőzés magunk javára fordítására, ám a szerencse másként gondolta. Palágyi egy közeli lövését úgy ütötte ki a kapus, hogy a labda belecsapódott csatárunk arcába, egészen pontosan szemébe, aki nem is tudta folytatni a játékot, a traumán túl tehát egyik legjobb formában levő játékosunkat is elvesztettük.
Támadásaink a továbbiakban is adódtak, de ellenfelünk tömören és nagy erőkkel védekezett, még inkább ők vezettek kontrákat fáradó csapatunk ellen. Tinkó néhány alkalommal védett, egyszer azonban már neki sem volt varázsszere.
Végeredményben tehát 4-2-re kikaptunk egy nyerhetőnek gondolt meccsen, egy olyan csapat ellen, akit ősszel magabiztosan győztünk le. Ki tudja, talán ha csak még egy cserénk van ott az elejétől a végéig, másként alakult volna.
Kozelito Tél - SzTK 2-4
  kezdő: Tinkó - Hlavacska T., Petykó - Palágyi, Görög
  csere: Nyitrai, Hlavacska A.
  gól: Palágyi 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése