2011. október 6., csütörtök

A félév meccsére várva

Talán senkinek nem kell külön elmondani, hogy kik csapnak össze a hétvégén, de hogy a nemzetközi helyzet fokozódását honlapunkon is lehessen érezni, interjút közlünk Tinkó Mátéval és Vaderna Gábor tanár úrral, a szombati csúcsderbi két olyan szereplőjével, aki könnyen főszereplővé válhatnak. Utóbbi alany szeméyle azért is különlegesen érdekes, mert a bajnokságban együtt játszik aranylábú fiainkkal, ám most a tanári csapat tagjaként a másik térfélen fog szereplni.


Kozelito Tél Blog: Te is beléptél a „szombatosok szektájába”. hogy tudod majd összeegyeztetni a „szektázást” és a focit?
Tinkó Máté: Hú, valami frappánsat kéne mondanom. Mondj valamit helyettem, Dani. Valami olyat kéne, hogy az egyik lábamon sportcipő, másik lábamon meg valami elegánsabb, hogy készen álljak mindkét fronton helyt állni, ha úgy adódik majd.
KTB: Mi a véleményed Erdei Tomi kilépési szándékáról?
T. M.: Várjuk vissza. Tudvalevő, hogy Forrest Gump is elkezdett futni, futott, futott, aztán egyszercsak megállt, senki nem tudta, miért. És aztán később megint futott. Ezek ilyen döntésféleségek.
KTB: Mire lehet képes a megerősített tanári csapat?
T. M.: Attól függ, mennyire van megerősítve. Most beszéltem Vaderna tanár úrral, mondta, hogy volt két edzésük, szóval összeszokottsággal is jobban állnak. Nem félünk tőlük, féljenek ők, de óvatosnak kell lennünk nekünk is.
KTB: Mi lesz a szombati megmérettetés kimenetele?
T. M.: A győzelem a diákoké, a sört a tanárokkal közösen... Egyébként gólból is sokat... Szerintem mi vagyunk az erősebbek, aztán hogy ki győz, azt nem kiabálnám el, mert úgyis szombaton lesz döntés.
KTB: Tapasztaltál-e valamit abból, hogy az egész szakon végigsöpört a focimánia a héten?
T. M.: Bizony, hallottam, majdnem kitörtek az ablakok, akkora volt a ciklon. Meg most, hogy kérdezted, kezdem érteni, miért mosolygott tánk az a sok szép lány.
KTB: Ha követő emberfogással játszanánk, és te választanád meg az őrződet, kivel csapnál össze legszívesebben?
T. M.: Schein tanár urat mondanám, az új kötetéről is szívesen beszélgetnék vele akár meccs közben is. Hallottam, hogy ő nem lesz, ezért Molnár Gábor Tamással csapnék össze, aki a szakdolgozatomat bírálta, és fizikailag is kemény kihívás lenne ellene játszani.




Kozelito Tél Blog: Mi a nagyobb különlegessége a szombati meccsnek: Hogy diákjaid ellen játszol, vagy az, hogy Kozelito-beli csapattársaid ellen játszol?
Vaderna Gábor: Erre valami frappánsat kellene mondanom. [nevet] Természetesen legjobb volna a kollégáim ellen játszani a diákok oldalán, fiatalabbnak érezném magam.
KTB: Ezek szerint egy kicsit nekünk is fogsz szurkolni?
V. G.: Így, hogy a Kozelito Télben is kerettag vagyok, kevésbé bánnám, ha esetleg kikapnánk, de a vereség csak elvi lehetőség, mindent meg fogok tenni, hogy a tanári csapat győzzön, akkor is, ha mindenki más meccsén drukkolok a Kozelitónak.
KTB: Az edzéseken tapasztaltakat is figyelembe véve mire lehet képes a tanári csapat?
V. G.: A csapat tavaly óta erősödött, erről nem lehet vita. Mindenképpen több gólt fogunk lőni, mint tavaly.
KTB: Vagy legalább ugyanannyit...
V. G.: Azt nem mondanám. A tavaszinál sokkal szorosabb meccsre számítok, a személyi változások miatt is.
KTB: Már játszottál velünk, már játszottál ellenünk, a tanári csapatból te ismered legjobban a diákok csapatát. Tudtál-e hasznos információkkal szolgálni szombati csapattársaidnak?
V. G.: Igen, természetesen. Bár a Kozelito Télnek nincs sok gyenge pontja, igyekeztem elmondani a többieknek, hol lehet megfogni titeket.
KTB: Milyen gyenge pontokat véltél felfedezni?
V. G.: A meccs előtt nem mondhatom el, mert ha elmondanám, lehet hogy azért nem tudnánk a magunk javára kihasználni ezeket. Azt hiszem, ez egy szép diplomatikus válasz.
KTB: A nagy meccs utáni csütörtökön, amikor a diákcsapat oszlopos tagjainak tartasz órát, mi lesz az első amit mondasz?
V. G.: Ez attól függ, hogy győzünk-e vagy vesztünk. Győzelem esetén nagyon kedves leszek velük és barátságos. Ha esetleg vesztenénk, lehet, hogy pár emberrel íratnék egy röp-ZH-t.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése