2011. október 15., szombat

A három pontnak örülhetünk

Ezen a héten nem széles nagyközönség számára is érdekes presztízsmeccset játszottunk, így tagjaink jelenléte is visszaesett a szeptemberi szintre - vagy még az alá. Ezúttal a tizennégy benevezett labdarúgó mindegyikét szívesen láttuk volna sárga mezben, de sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt végül hatan tudtunk megjelenni, külön érdekesség, hogy Gyüre Dániel először védett nálunk tétmeccsen. Kezdőcsapatunk felforgatottsága ellenére mi számítottunk egyértelmű esélyesnek, sokáig az is kétséges volt, hogy ellenfelünk ki tud-e állni, de végül a Túlerőtől kölcsönkért játékosokkal meglett nekik a kellő létszám.
Az erőviszonyok kezdettől fogva érezhetőek voltak, sokkal többet birtokoltuk a labdát, és lövőhelyzetig is gyakran jutottunk el. Viszonylag hamar előnybe is kerültünk, egy szépen kijátszott akció végén a szélről befelé mozgó Tinkó lőtt a léc alá. Védelmünk egy csapatszintű kihagyását ellenfelünk megbosszulta, és kiegyenlített, de nem sokáig örülhettek, mert Hlavacska A. szokásos szólója után Görög ismét minket jutatott előnybe, majd még mindig az első félidőben Tinkó átlövésből is betalált, a 3-1-es eredmény pedig részeredménynek már megnyugtató volt, akkor pedig még nem volt róla szó, hogy a végeredmény is ez lesz.
A második félidőben majdnem végig a kezdőcsapatként megjelölt ötösfogat futkározott, és gyakorlatilag egykapuzott, ám az újabb gól megszerzése mindig valami akadályba ütközött, mely akadály legggyakrabban a kapus volt, vagy egy utolsó rossz megoldás, pontatlan lövés, kicsit hosszú passz, vagy fölösleges csel formájában.
Félreértés ne essék, bőségesen dolgoztunk ki gólveszélyes helyzeteket, valamennyi mezőnyjátékosunk előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, csupán azt realizálni
Ellenfelünk egy igazán jó játékosa elöl-hátul sok gondot okozott nekünk, hátvédeink részéről nagy erőt emésztett fel semlegesítése, de Gyüre is bemutatott néhány látványos bravúrt. A további bekapott gólok elhárítása mégis összességében megoldható feladatnak bizonyult, azért is, mert ellenfelünk hátrányban is elsődlegesen a védekezésre koncentrált.
Így aztán további gólokat már nem szereztük, és bár felülmúltuk, mindössze 3-1-re múltuk felül az utolsó helyen álló csapatot. Annyi mentségünk lehet, hogy szűkös keretünkből Hlavacska A. és Görög kisebb sérüléssel bajlódva, magukhoz képest is csak 80%-on teljesítettek, Tinkó pedig egy kicsit a közönségnek is játszott. A három pontnak örülhetünk, de nyilvánvaló, hogy vérmes reményeink valóra váltásához ennél jobb teljesítményre lesz szükség.

Kozelito Tél - Albion 3-1
   kezdő: Gyüre - Hlavacska A., Erdei - Tinkó, Görög
   csere: Petykó
   gól: Tinkó 2, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése