2011. október 22., szombat

Nincs cím

Miután Bengi tanár úr is kifejtette, hogy a foci addig játék, amíg a gólszerzés a cél, és nem a közönségnek való játék, és ezt a tanácsát megfogadták a tisztelt tagok, igencsak reszkethetett az ellenfelünk, hogy gólszerzésre éhes harcosok fogják rohamozni kapujukat.
Még úgy is sikerült erős kezdőcsapatot küldeni a pályára, hogy kapusunk távolmaradása miatt Tinkó vette magához a kesztyűket. És, bár az első lövés a mi kapunk felé szállt, a kezdés utáni percektől érezhető volt, hogy mi vagyunk a jobbak, amiként arra is fény derült, hogy időnként ellenfelünk hátsó alakzatát is érdmes letámadni, hiszen zavarba hozhatóak. Ennek legfényesebb eredménye az volt, hogy a kapus az elé ugró Palágyit találta el felszabadító célzatú rúgásával, csatárunkról pedig a hálóba került a labda. Alig egy perccel később pedig Hlavacska Tamást sikerült megjátszanunk a hatoson belül, aki egy átvétel után a hosszú sarokba lőtt, vagyi alig kezdődött még el a mérkőzés, máris kettővel mentünk.
Ilyen körülmények között ellenfelünknek jobban ki kellett támadnia, nekünk pedig több alkalmunk nyílt a magunktól elvárt sokpasszos játékunkkal helyzeteket kialakítanunk. Még a félidő első felében egy hátragurított szögletet Hlavacska Tamás ágyúzott a kapuba, amivel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa.
A két csere elegendőenk bizonyult, ezúttal nem voltak nagy viták, mindenki hajlnadó volt lemenni, a cserék pedig friss erőt hoztak, ha technikailag nem is feltétlen emelték a színvonalat. De ezúttal játszott olyan jól a csapat, hogy egy-egy hiba és egy-egy közepesebb forma is belefért, többnyire így is megtaláltuk a z üres embert, és többnyire tudtunk mit kezdeni a labdákkal is.
Dícséret illeti Tinkót is, aki a szorult kapusügyi helyzetben zokszó nélkül vállalta a nem mindig lelkesítő feladatot, és magabiztosan védett, lett légyen szó akár erős lövésekről, akár ziccerekről. Teljesítménye és bátorsága már-már Fehért idézte (akire nezének színével is utalt), csak abból vettük észre, hogy melyikőjük véd, hogy most más megszövegezésű felszólítások érkeztek mezőnyjátékosaink felé.
Kapusunk mindössze egyszer kapitulált, egy oldalról a léc alá vágott bomba fogott ki rajta, de a három pont szempontjából ez máőr nem osztott - nem szorzott, azért sem, mert két perccel előtte Erdei íves bedobása átszállt a kapus fölött, Hlavacska András pedig kidugta fejét a fű alól, és a hálóba fejelt.
A hajrában főleg sok helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünk fellazuló védelme ellen, melyeket nem mindig sikerült gólra váltanunk, de egy szép háromszögezés végén Petykó, az erdőkertesi sólyom is feliratkozott a góllövőlistára.
Az utolsó percben egy teljesen fölösleges mezőnybeli kezezéssel Görög még kiállíttatta magát (tegyük hozzá a kettő percben a játékvezető szigorúsága is benne foglaltatott), de szerencsére ezen már semmi nem múlt, csak a statisztikában könyvelhettük el a csapat történetének második kiállítását, a mérkőzés meghozta a tőle várt három pontot.
Kozelito Tél - Fc Porch Monkey 5-1
   kezdő: Tinkó - Erdei, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi
   csere: Görög, Petykó
   gól: Hlavacska T. 2, Palágyi, Hlavacska A., Petykó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése