2012. május 12., szombat

Feltámadás porainkból

Mint szurkolóink bizonyára kiválóan tudják, megkezdődött a bajnoki rájátszás, ahol mi hozott eredményeink miatt a bajnoki címről lemondhatunk, de az érmekért még mindig eséllyel szállhatunk harcba. Ennek első lépcsőfokán az SzTK várt ránk, és némileg zilált és tartalékos csapattal is várhattuk, hogy győzelmet zsebeljünk be.
Az első néhány perc alapján még beigazolódni látszódtak sejtelmeink, hiszen mezőnyben volt nálunk a labda legalább néhányszor, Gyüre magabiztosan fogott két távoli lövést, és remélhettük, hogy előbb-utóbb gólt is szerzünk. Hanem hamarosaneladtuk a labdát saját térfelünkön, és a kontrából be is kaptuk a gólt, és alig valamivel később másodszor is megzördült a hálónk. Válaszolni nem tudtunk, sőt távol voltunk attól, hogy válaszolhassunk, sőt kis híján bekaptuk a harmadikat is, szerencsére a kisodródó csatárt meg tudtuk akadályozni, hogy üres kapunkba juttassa a labdát.
Egyértelmű volt, hogy valamit lépni kellett, ezért becseréltük Görögöt, amitől érezhetően megnőtt középpályánk szilárdsága, és bár továbbra is magas hibaszázalékkal játszottunk, lassa átvettük a játék irányítását. Ennek jelzéseként Palágyi a balösszekötő helyéről lőtt is egy szép gólt, majd nem sokkal később egy kapufát is. Ha már úgyis őt emlegetjük, egy ártalmatlan szituációban faltolták, fejjel nekiesett a pályát övező kerítésnek, de nagyobb baja nem esett így vállalni tudta a játékot.
A félidőre már döntetlen állással vonulhattunk, mert a sérülés után lábadozó Hlavacska Tomi most is meglőtte szokásos mindenkit lesprintelős gólját, és bízhattunk abban, hogy a hátralevő húsz (=tizenhat) percben is lesz még alkalmunk a győztes találat bevitelére.
Túlzás lenne parádéról írni, kulcsjátékosaink formája elmaradt a maximálistól, de annyira már felébredtünk, hogy a további gólok beszedését elkerüljük. Előrejátékunkban csak féligmeddig volt meg az átütőerő, sok volt a rossz passz, de amikor a döntő pillanat eljött, Hlavacska András a kapu jobb oldalába bombázta a labdát.
Így ha nem is fölényesen, nem is zökkenőmentesen, de behúztuk a három pontot, lehet mondani, hogy minden meccs három pontot ér, éehet mondani, hogy klasszis csapat vagyunk, mert rossz játékkal is nyerünk. Örülni is lehet, de a jövő héten ennél több fog kelleni.
Kozelito Tél - SzTK 3-2
   kezdő: Gyüre - Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Petykó
   csere: Görög
   gól: Palágyi, Hlavacska T., Hlavacska A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése