2010. szeptember 26., vasárnap

Becsületből behúztuk


Immáron bajnokként
Már bajnokként léphettünk pályára az utolsó meccsünkön, és úgy döntöttünk, az eddig kevesebbet játszó társaknak most több lehetőséget adunk. Így került Görög, Petykó és Fehér is a kezdőcsapatba, utóbbi a bajnokságban először játszott mezőnyben.
Az eredmény alakulása sajnos nem igazolta egyértelműen döntésünket, hiszen félidőre 4-1-es hátrányba kerültünk. Aprócska szépségtapasz, hogy gólunkat Hlavacska hátrasarkalás után Fehér lőtte, így ő is felvéshette nevét a góllövőlistára. Félidőben úgy döntöttünk, mégis meg akarjuk nyerni a meccset, és onnantól végig, a tavasz legerősebbjének tartott Fehér – Hlavacska, Nyitrai – Tinkó, Palágyi csapat volt fent.
Meg is lett az eredménye. Bár ellenfelünk is erősebb összeállításban játszott, mint az első fordulóban, néhány apró gólocskával hamarosan megkezdtük a felzárkózást. Egyértelműen a mezőny uraivá lettünk, és hiába találtak be ellenfeleink kétszer, a különbség folyamatosan csökkent a két csapat között, Tinkó és ezúttal Palágyi is jó arányban használták ki helyzeteiket.
Az utolsó percben hat-hatos állásnál Palágyi még a saját térfelünkön kapta a labdát, baloldalon lefutott két védőt, majd a hatosnál lassított, Tinkó ekkor indult el félpályától, és éppen időben érkezett Palágyi legurítására, hogy a mérkőzés vége előtt tíz másodperccel a csúszó-mászó védők között a hálóba juttathassa győztes gólunkat.
Ezzel tíz meccsből kilencet megnyerve, legtöbb gólt szerezve, és legkevesebbet beszedve abszolút újoncként lettünk bajnokok. Mivel a KUKás(z)ok váratlanul leikszeltek a nagyszerű kapusteljesítményt nyújtó Welfensdorffal, a két csapat közötti különbség a KUKás(z)ok két hozott pontja ellenére hat pont lett a mi javunkra.
Palágyi, Káplár és Fehér ahányszor mezőnyjátékosként pályára léptek a bajnokságba, mindig lőttek gólt, Tinkó pedig egészen elképesztő módon minden meccsen legalább kétszer talált be, ráadásul ha néha késve is, de minden meccsünkön jelen volt, így a tavasz során nem kevesebb mint 28 gólig jutott.
Football Studies - Ladányi Gábor FC 7-6
   kezdő: Görög - Hlavacska, Petykó - Fehér, Palágyi
   csere: Nyitrai, Tinkó
   gól: Tinkó 3, Palágyi 2, Fehér, Hlavacska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése