2010. szeptember 26., vasárnap

Sportszerű gesztus révén három pont


Egy héttel később a Ladányi Gábor FC ellen volt alkalmunk bizonyítani, hogy a jogász-bölcsész kupán „elért” eredmények egyszeri kisiklásnak, és ellenfeleink nagy tudásának tudhatók be, a B liga alsóházában pedig mi vagyunk az urak.
Nehézséget az okozott, hogy a tervezett öt helyett négyen voltunk ott kezdésnél, Tinkó ugyanis a hosszúra nyúlt éjszakázás után csúnyán elkésett. Rendkívül sportszerű ellenfelünk ezt látva önként felajánlotta, hogy ők is, bár hatan voltak, egyszerre csak négyen lesznek pályán. Talán nem kell ecsetelni, hogy hosszú időn át emberhátrányba kerülve mennyi esélyünk lett volna egyáltalán pontszerzésre.
A mezőnyben a három-három elleni játék sok futást és sok izgalmat hozott, másképpen fogalmazva ekkora pályán a három-három elleni játék nem igazán hasonlít a focira. Szerencsére a bolondozásból mi jöttünk ki jobban, amikor pedig ellenfelünk a kapusát is felküldte, hogy négyen támadjanak, Hlavacska saját térfelünkről ívelt a kapujukba.
Félidőben 4-1-es állásnál megérkezett Tinkó, és négy-négy ellen valódi focit láthatott a képzeletbeli közönség.
Tinkó saját elmondása szerint néha kettőt látott a labdából, de ez sem akadályozta meg, hogy a tavaszi gólproduktumához ne tegyen hozzá újabb három találatot, de a többiek is bajnokesélyeshez méltóan teljesítettek, így nem lehetett kérdés a három pont sorsa.
Football Studies - Ladányi Gábor FC 9-3
   kezdő: Görög - Nyitrai, Hlavacska - Palágyi
   csere: Tinkó
   gól: Hlavacska 4, Tinkó 3, Palágyi 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése