2010. szeptember 26., vasárnap

Hengerelés


Két héttel később az alsóházban folytattuk a bajnokságot, mindjárt a messze utolsó HajCSATOK ellen. A csapat életét befolyásoló esemény, hogy időközben Tinkó javaslatára a csapat magja felvett egy etr-ben hirdetett teremfocis kurzust, ahol tovább volt alkalmunk csiszolódni, és szokni egymás stílusát. Valószínűleg a Beacos teremfocik hatása már kezdett megmutatkozni játékosaink formáján már a HajCSATOK elleni rangadón is.
A klub alapítása óta szokásunk volt a minket reményeik szerint körülvevő pon-pon lányokkal viccelődni. Hogy ez ne csak vicc legyen, arra vonatkozott a Palágyi által felvetett, Görög által népszerűsített ötlet, hogy erre a meccsre minden csapattagnak kelljen hoznia egy nőnemű szurkolót. Ha nem is mindenki, de hárman megtették ezt, így talán mégis sikerült némi pluszmotivációt garantálni a fiúknak.
Ami a pályán történt, arra nincs okunk szerénynek lenni. Az ELTEOnline „Tinkó vezette henger”-ről tudósított a forduló után, a jövőre vonatkozóan pedig felvetette, hogy „a Studies (…) a középmezőny nyomába eredt”. Hosszas gondolkodás után sem könnyű a játéknak olyan elemére emlékezni, melyben ellenfeleink megközelítették volna a mi teljesítményünket. Hosszú lenne minden mozzanatot kiemelni, ami a mi dicsőségünket sugallta azon a délutánon, én is megelégszem a gólok felsorolásával.
Mintegy öt perc játék után Görög küldte le a bal szélen Palágyit, aki lesprintelte védőjét, és rendkívül éles szögből a rosszul kimozduló kapus mellett a hálóba gurított. A félidő derekán Hlavacska hozta fel a labdát a bal oldalon, megvárta, amíg a kapus is kimozdul rá, középre adott, ahol Tinkó képes volt elsőre mintegy harminc centire a teljesen üres kaputól kapufát rúgni, másodjára azonban a gólvonalról a hálóba pöckölt. Alig valamivel később, egy elrontott akció után Káplár szerzett labdát rámenősen, majd kilőtte a rövid sarkot. Még a félidő lefújása előtt ugyanő kiugratta Görögöt, és a csapatkapitány is megszerezte első Studiesos gólját.
A négy-nullás félidő után némileg visszaesett csapatunk lendülete, vagy talán túlságosan is a gólszerzéssel foglalkozott mindenki, gyakran csak Hlavacska és Petykó ért vissza védekezni, ezért Ángyánnak is be kellett mutatni néhány védést, hogy a csapat fennállása során először kapott gól nélkül ússzunk meg egy meccset.
Ángyán emellett a kanadai táblázaton is szerzett egy pontot, hiszen ötödik gólunkat az ő hosszú kidobása után szerezte Tinkó egy nagyon jól eltalált ballábas lövéssel.
Nem túlzás állítani, hogy a két csapat között osztálynyi különbség volt. Bár ki tudja… lehet, hogy csak a szurkolók dobták fel a csapat teljesítményét.
Football Studies - HajCSATOK 5-0
   kezdő: Ángyán - Petykó, Hlavacska - Tinkó, Görög - Palágyi
   csere: Káplár
   gól: Tinkó 2, Palágyi, Káplár, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése