2010. szeptember 26., vasárnap

Ismét az élen


Ellenfelünk hadrendjét elemezve Hlavacska megosztotta velünk azt a történetét, hogy amikor elkezdett a Bölcsész Bajnokságban focizni, majdnem a KUKás(z)ok csillaga lett; és utólag nem sajnálja, hogy nem így történt, hiszen soros riválisunk éppen nem a Hlavacskára (és a Studiesra) jellemző kreatív sokpasszos focit játssza, hanem amúgy tankos alapon a fizikai küzdelemre helyezik a hangsúlyt.
Ezzel a történettel jó adag aggodalmat helyezett el érzékeny lelkünkben legjobbunk, hiszen az egész Studiesban Nyitrai az egyetlen, akinek testsúlya vasággyal eléri a hatvan kilót.
Rangadó lévén még időben végighordoztuk a véres kardot az A épület folyosóin, így a dolgozó Ángyánon, és a sérüléssel bajlódó Palágyin kívül minden aktív csapattag rendelkezésre állt. Persze sok a két hiányzó, de így is egy Fehérrel és egy Hlavacskával többen voltunk, mint egy héttel korábban.
Erős kezdőcsapatunk ellenére sokáig nem találtunk fogást riválisunkon. Sőt, helyesebb lenne azt mondanunk, hogy ők nem találtak fogást rajtunk, mert mi eleinte el se jutottunk odáig, hogy keresnivalónk legyen. A félidő közepén már az addig bravúrokat bemutató Fehérnek sem volt ellenszere, hátrányba kerültünk. Szerencsére a Hlavacska passzával elfutó Görög lövését ellenfelünk kapusa benézte, így félidőre legalább döntetlennel vonulhattunk.
Ellenfeleink a meccs közben és után sokat emlegettek egy bizonyos „sárgacipőst”, akitől tartani kell. Tinkó pedig tett róla, hogy ne csak rikító cipőjével villogjon, hanem tudásával is, hiszen a védelem és a támadósor között cikázva általában mindig ott tartózkodott, ahol a labda is. Például második egyenlítő gólunkat is ő szerezte, egy okosan a rövidbe helyezett ziccer következményeként.
Hogy harmadjára már nem nekünk kellett futnunk az eredmény után, arról ellenfelünk kapusa egy elnézett beadással, Káplár pedig jó helyzetfelismeréssel gondoskodott; majd Tinkó hagyta ott őrzőjét egy ritmusváltással, hogy aztán a kapuba bombázzon.
Kétgólos előnyünk láthatóan nem volt ellenfelünk ínyére, ezért minden testi erejüket bevetve támadták kapunkat, de védőink, vagy kapusunk többnyire megtalálták a próbálkozások ellenszerét. Egy alkalommal Nyitrai szabálytalanul szerelt, és a játékvezető már megítélte a büntetőt, ám a labda továbbcsorgott, és a kapunkban kötött ki, ezt látva mégis inkább gólt ítélt, 4-3!
Ekkor azonban már csak egy-két perc volt hátra, és négy emberrel védekezve (megint megléptük az ilyenkor szokásos „elölmaradó játékos helyett Petykó” - cserét) megoldottuk, hogy a hátralevő időben már ne kapjunk több gólt. Ezzel értékes pontokat szereztünk meg legfőbb versenytársunk elől, és visszaszereztük a táblázaton a minket megillető helyet.
Football Studies - KUKás(z)ok 4-3
   kezdő: Fehér - Hlavacska, Tinkó - Nyitrai, Káplár
   csere: Görög, Petykó
   gól: Tinkó 2, Görög, Káplár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése