2010. szeptember 26., vasárnap

Célkeresztben a bajnoki cím


Egy héttel később, régi kedves ismerősünk, a HajCSATOK ellen már szó sem lehetett sem megilletődöttségről, sem vendégjátékosokról. Illetve utóbbiról talán lehetett volna szó, hiszen éppen meglettünk kezdésre öten, Hlavacska pedig késve csatlakozott a csapathoz. És hogy mit láthatott legjobbunk a cserepadról? Azt, hogy a Studies még nélküle is hatalmas fölényben játszik, gólokat lő, és egyre magabiztosabban gyűri le ellenfelét.
A gólok sorát Káplár nyitotta meg egy felsősarkos lövéssel, majd Görög volt zsinórban háromszor jókor jó helyen. Közben a kapusként először pályára lépő Fehér kapuja előtt is adódtak meleg helyzetek, sőt kétszer kapitulált is újdonsült portásunk, de egy félidő elég volt ahhoz, hogy felismerjük benne Ángyán méltó helyettesét. A lefújás előtt Káplár ismét megzörgette a hálót, ezzel keretbe foglalva a félidőt.
Egyszerű lenne azt mondani, hogy a második félidőben ott folytattuk, ahol az első abbahagytuk, de a közhely nem fedné a valóságot, hiszen még egy fokozattal rákapcsoltunk, csere nélkül felálló ellenfeleinknek pedig idővel a futómennyiséggel is megnyílt a gondja. Technikás játékosuk révén ugyan egyszer még betaláltak, de valójában csak egy csapat volt a pályán, a Studies, és a mérkőzés kimenetele nem lehetett kérdéses, csakis a gólok száma.
Aki mezőnyjátékosként pályára lépett ezen a meccsen, az mind szerzett gólt. Tinkó amióta játszik, meccsről meccsre javuló formát mutatott, ez a forma pedig ezen a mérkőzésen már-már hlavacskai magasságokat döntögetett. Görög az első félidei tripláját még két távoli lövésből szerzett góllal tetézte meg, de Nyitrai is jócskán javított gólátlagán, kétszer volt eredményes, és csak azért nem háromszor, mert éles szögű lövését, amit a gólvonal mögül kotort ki ellenfelünk cserekapusa, a játékvezető nem látta gólnak. A labdát végül Hlavacska juttatta a hálóba, így ő is feliratkozhatott a góllövőlistára.
A meccs képe alapján a tízgólos különbség sem volt túlzó, hiszen több alkalommal passzolgatott két-három játékosunk az ellenfél hatosán belül; tizenhárom gól pedig legalább tizenhárom gólhelyzetet jelent, ami már önmagában győzelmet érdemel.
Okunk volt tehát az örömre, legnagyobb öröm mégis akkor ért minket, amikor a forduló többi eredményét meglátva konstatáltuk, hogy ellenfeleink körbeverték egymást, és úgy vonulunk tavaszi szünetre, hogy mi vezetjük a B liga alsóházának tabelláját. Finoman ki is tűztük a célt, hogy ezt lehetőleg tartsuk is meg az idény végéig.
Football Studies - HajCSATOK 13-3
   kezdő: Fehér - Görög, Káplár, Nyitrai, Tinkó
   csere: Hlavacska
   gól: Görög 5, Tinkó 3, Káplár 2, Nyitrai 2, Hlavacska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése