2010. szeptember 26., vasárnap

Revans

A Kőbi elleni rangadót feszült várakozás, és Patrik-ellenes jelszavak skandálása előzte meg. A csapat a fájó vereségért az egész csapat, a kis közjátékért Tinkó akart revansot venni, lehetőleg a pályán, de igazából mindenre fel voltunk készülve.
Szerencsénkre Patrik egyidőben az A ligában játszott, így mikor az első félidő közepén beállt, Tinkó és Káplár góljainak hála, már hárommal mentünk. Túlcsorduló önbizalmával megjegyezte, hogy na azt még ledolgozzuk, amire mi nem is reagálhattunk máképpen, minthogy újabb szép gólt lőttünk: Hlavacska cselezett, majd leküldte Tinkót a balszélen, akinek beadására Palágyi érkezett, és a kapus mozgásával ellentétes sarokba küldte a labdát, 4-0!
Ezzel viszont mintha a csapat elért volna mindent, amit aznap tudott, látványosan visszaestünk. házi pszichológusunk, Káplár szerint túl sok legendát szőttünk Patrik köré, aki bár jó játékos, nem felülmúlhatatlan. Példa erre, amikor Petykó végigkergette őt az oldalvonal mellett, majd le is szerelte, amit ellenfelünk legjobbja csak kétkezes lökéssel tudott viszonozni. Ám sajnos az általános mégis az volt, hogy Patrik azt csinált mezőnyben, amit akart, cselezett, indított, mi pedig valóban elkezdtük rosszul érezni magunkat, részben azért is, mert a két csapat közötti különbség egyre csökkent.
Innentől kezdve Tinkó is úgy érezte, hogy feltétlen és mindenáron Patrikot kell felülmúlnia, ami egyrészt abban mutatkozott meg, hogy mindenáron őt akarta kicselezni (fájdalom, nem sokszor sikerült), másrészt holtidőben nekilökte őt a palánknak, amiért kétperces kiállítást kapott.
A kétperc alatt szerencsére nem kaptunk gólt, ez leginkább az amúgyis száztíz százalékon pörgő Hlavacska érdeme, aki aznap valószínűleg még a labdánál is gyorsabb volt. Evidens lett volna, hogy Tinkó addig nem jön vissza amíg le nem higgad, mégis kétperc elteltével ott folytatta, ahol abbahagyta, Végül Petykó beszólására higgadt le kissé, és el kell ismerni onnantól kezdve ismét a csapat egyik legjobbja volt.
Második félidei gólunkat Káplár szerezte, talán nem véletlen, hogy pont a pszichológus, aki legkevésbé ijedt meg a túlmisztifikált ellenfél pályánlététől. Ezzel, ha nehezen is, ha nem is végig egyértelmű fölényben, de behúztuk a meccset, és sikerült még a pályán revansot venni az előző fordulóbeli eredményért, sőt a meccs végeztével Patrik és Tinkó is lepacsiztak.
Football Studies - Kőbi Team 5-4
   kezdő: Görög - Hlavacska, Káplár, Palágyi, Tinkó
   csere: Petykó
   gól: Tinkó 2, Káplár 2, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése