2010. szeptember 26., vasárnap

Váratlanul súlyos vereség


A táblázatot böngészve kitűnt, hogy soron következő ellenfelünk, a Bölcsész Bajnokság első osztályában vitézkedő Bozsik program a Téli Bajnokságban nem muzsikál valami fényesen, és előző ellenfeleinknél gyengébbnek tűnt. Hangsúlyozom: előzetesen. A vérmesebb csapattagok (ez a csapatkapitányt jelenti) a pontszerzést sem tartották elképzelhetetlennek, ha célul nem is merték kitűzni.
Sajnos a meccsen a rózsaszín álmokból kevés valósult meg. A fekete alapon halálfejes mezt viselő ellenfeleink nálunknál jóval gyorsabb iramban keverték a zsugát, és ennek nem sokáig tudtunk ellenállni. Még az első félidőben egy baloldali beadásra egyszerre érkezett Ángyán és ellenfelünk csatára, akik egymást akadályozták a labdához férésben, a hosszú oldalon érkező szélső pedig az üresen maradt kapuba lőtt.
Csapatunk teljesítményét több szerencsétlen tényező is visszavetette. Legdrámaibb az, hogy Káplár és Hlavacska elnézték a mérkőzés kezdetét, és csak a lefújás előtti percekre futottak be, de pályára már akkor sem léptek. Hlavacska nélkül a Petykó-Nyitrai(-Görög) védelem erőtlennek bizonyult. Ehhez még az is hozzájárult, hogy Görög a második félidőben legérzékenyebb testrészével blokkolt egy lövést, a hátralevő időben saját elmondása szerint csak foltokat látott, ám csere nem lévén így is a pályán maradt, ellenfelünk így kvázi emberhátrányba kerültünk.
Labdabirtoklás hiányában sok akciót nem vezettünk, de kicsit ketté is szakadtunk, hárman hátul, ketten többnyire elöl maradtak, a két csapatrész közötti labdaátvitel pedig jó esetben ívelések által ment végbe.
Végül 0-7-es állásnál mégis sikerült kevés veszélyes akciónk egyikét gólra váltanunk: Tinkó futott le az alapvonalig, lapos beadását pedig Palágyi a léc alá vágta, de ez akkor már csak arra volt elég, hogy ottlétünknek emléket állítson.
Football Studies - Bozsik program 1-7
   kezdő: Ángyán - Petykó, Nyitrai - Tinkó, Görög - Palágyi
   csere: -
   gól: Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése