2010. szeptember 26., vasárnap

Beugróként, beugróval


Mivel kicsit szétszóratottnak tűnt a társaság, Görög elhívta egy barátját, Márialigeti Kristófot az első meccsünkre. Hogy mekkora szükség volt erre, az a kezdésnél derült ki, ahonnan Tinkó elkésett, így a vendégjátékossal éppen megvoltunk öten. Kezdés előtt néhány perccel még a nevezési lapot is sikerült leadni, így már semmi akadálya nem volt, hogy pályára léphessünk.
Talán a szokatlan környezet tette, de egyáltalán nem kezdtünk jól. Bár hamar látszott, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél, a játék nem a Téli Bajnokságban megszokott tempóban folyt, hanem kényelmesen lassan csordogált. Korábban bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk gyorsabb iramban is játszani, azonban most ellenfelünk, avagy saját megilletődöttségünk diktált. Ellenfelünk egy bedobás után megszerezte a vezetést, és csak Hlavacska sorozatos mentéseinek köszönhetjük, hogy hátrányunk egygólos maradt.
Szerencsére még a szünet előtt egalizáltunk egy nem mindennapi góllal. Hlavacska saját hatosunkon belül fülelt le egy átadást, és hogy pillanatnyi levegővételhez jutassa csapattársait, vaktában előrebikázta a labdát, ami az ellenfél hatosán lepattant, és a kinn álló kapus feje fölött a hálóban kötött ki.
A második félidő elején, megintcsak egy bedobás után hátrányba kerültünk, de több haladékot már nem adtunk. Az időközben megérkező Tinkó hatékony közreműködésével elkezdtük saját játékunkat játszani, ami hatalmas fölényt jelentett mind labdabirtoklás, mind helyzetek, majd a gólok számában is.
Góljaink közül kettő szépségdíjra is esélyes lett volna, ha a díj kiosztásra került volna. Egyiknél Márialigeti kevergetett jobbszélen, sarokkal visszajátszott Nyitrainak, aki a hatos oldalvonaláról okosan keresztbe lőtte a labdát, a hosszún érkező Tinkónak pedig csak a gólvonalon túlra kellett segítenie azt. A másik legendába illő találat előtt Tinkó sprintelte le védőjét a balszélen, estében elérte a labdát az alapvonal előtt, középre adott, a jobbszélről befelé mozgó Nyitrai pedig szintúgy estében bebombázta azt a léc alá. Ekkor a földön fekvő Tinkó megkérdezte a tőle hat-nyolc méternyire, szintén a műfüvön fekvő Nyitrait: Bement? Bement? Mire Nyitrai még felkelés előtt válaszolt: Be.
Második félidei parádénknak csak a meccs vége tudott gátat szabni, ezzel pedig máris megkezdtük a többiek hozott pontjai miatt ránk nehezedő hátrány ledolgozását.
Football Studies - FC Welfensdorf 10-3
   kezdő: Görög - Hlavacska, Márialigeti, Nyitrai, Petykó
   csere: Tinkó
   gól: Márialigeti 4, Hlavacska 2, Tinkó 2, Nyitrai 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése