2010. szeptember 26., vasárnap

Fennállásunk első meccse


Túl sok pozitív előjelről nem áll módomban beszámolni. Összeszokottságról annyit, hogy a csapattagok közül még soha senkik nem fociztak együtt, sőt voltak akik a meccs előtt mutatkoztak be egymásak. Taktikai variációs lehetőségekről annyit, hogy menet közben is még ketten lemondták a meccset, így éppen megvoltunk hatan, csere és igazi kapus nélkül. Pillanatnyi formáról annyit, hogy egyetlen játékosunk, aki a megelőző időszakban rendszeresen focizott, Hlavacska, éppen felépült súlyos sérüléséből. Előkészületekről annyit, hogy mindenki magának hozott otthonról tetszőleges fazonú és árnyalatú kék pólót, mint csapatmezt. Igaz, legutóbbi problémát a szervezők megoldották azzal, hogy megajándékoztak bennünket egy garnitúra sötét pólóval, mely aztán amíg csak Football Studies néven játszottunk, vagyis a 2010-es nyári szünetig elkísért bennünket.
Úgy döntöttünk, a körülményekből adódó nehézségekre való tekintettel sündisznóállásba vetjük magunkat és kemény védekezéssel próbáljuk feltartóztatni ellenfelünket. Ennek megfelelően 3-1-1-es felállásban kezdtünk.
 
 (állnak: Nyitrai, Petykó, Fehér, Palágyi, guggolnak: Görög, Hlavacska)

E sorok írójának nem is tűnt úgy az első percekben, hogy feltétlen alárendelt szerepet játszottunk, hiszen voltak passzaink, néha még a félpályát is átléptük, és kevés kivétellel ellenfelünk minden csatárának tízméteres körzetében állt legalább egy hátvédünk. Ilyen körülmények között csupán a véletlenek összjátéka lehetett, hogy félidőben 3-0-ra égtünk, és ha ez a véletlen megeshetett, olybá tűnt, mintha a második félidőben véletlenül mi is rúghatnánk három vagy akár négy gólt.
Sajnos azonban nem így történt, ellenfelünk vérszemet kapott, és szétzilálódó védelmünk ellen egymás után vezették a sok passzra épülő akcióikat, a kapusteljesítményünk is elmaradt a maximálistól, a második félidőben pedig a futómennyiség is egyre jobban elmaradt a kívánatostól. Egyénileg nem voltak verhetetlenek ellenfeleink, gondoljunk csak az előrehúzódó Palágyi cseleire és kihagyhatatlannak látszó helyzetére; de arra hogy ellenfelünknek volt taktikája, egy hirtelenjében összetrombitált csapatnak nem lehetett ellenszere. Végül tizenkettőig jutottak, ebből a center kilencet vállalt magára.
Football Studies - FC Fehérvár 0-12
   kezdő: Görög - Nyitrai, Petykó, Palágyi - Hlavacska - Fehér
   csere: -
   gól: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése