2010. szeptember 26., vasárnap

Palágyi a Realban?


Az őszi idény vége óta a szaksajtó rebesgetni kezdte, hogy a világhírű Real Madrid sürgősen csatárt keres. A hír alapja megannyi kacsával ellentétben ezúttal akár még valós is lehet, hiszen Raúl élemedett kora, Karim Benzema pedig tartósan gyenge formája miatt nem igazán méltó társa az argentin zseninek, Gonzalo Higuaínnak. A tekintélyes Marca szerint a királyi gárda Palágyi Lászlóval, a szlovák állampolgárságú, de magyar diákigazolvánnyal és BKV-bérlettel rendelkező csatárzsenivel erősítené meg keretét.
Palágyi ugyan csak három mérkőzést játszott jelenlegi klubjában, a Football Studies-ban, ám rendkívüli cselezőkészségével és gólérzékenységével méltán keltette fel a világ egyik legjobb csapatának érdeklődését, annyira, hogy legutóbbi bajnokijára állítólag Santiago Bernabeu személyesen jött el megnézni őt.
„Először nem hittem el, hogy miket tud ez a fiú a labdával. És még csak huszonegy éves! Fantasztikus!” – nyilatkozta a meccs után a Real már nem élő legendája. „Sajnos még csak Youtube-on láttam videókat leendő csatártársamról – árulta el lapunknak Higuaín – de már nagyon várom, hogy testközelből is láthassam. Nagyon örülnék, ha sikerülne őt leigazolnunk, annak pedig még jobban örülök, hogy csak télen száll be a La Liga küzdelmeibe, mert így csak Messivel kell versenyeznem a gólkirályi címért.” Természetesen az ügy főszereplőjét Ladislav Plágy-ot is megkerestük, hogy hallott-e, és mit szól a Real Madrid megkereséséhez. „Hatalmas öröm lenne a Reálban kergetni a pettyest – nyilatkozta tökéletes magyar kiejtéssel a felvidéki játékos – legfőképpen azért, mert végre lila mezben játszhatnék, de egyébként is szívesen kipróbálnám a légióséletet, és ehhez ideális ugródeszkának tűnik a spanyol csapat.”
Az érdeklődés középpontjában álló transzfer egyetlen nyitott kérdése már csak az átigazolási díj lehet. Meg nem erősített hírek szerint a Real nem sajnálna 400.000 eurót sem a fiatal zseniért. Görög Dániel, a Football Studies elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy nem jönne rosszul az összeg, hiszen ebből mintegy 200 évre előre meg lehetne alapozni a klub teljes költségvetését a meccsek utáni piálásokat is beleszámítva. Klubon belüli információnk szerint még az sem elképzelhetetlen, hogy a Studies Cristiano Ronaldo jobb lábát kérje Palágyi játékjogáért cserébe.
Az ügyre további fejlemények esetén visszatérünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése