2010. szeptember 26., vasárnap

Kapusgondok megoldva


Januári első meccsünk előtt úgy döntöttünk, a 2-2-1-es felállást elfelejtjük, inkább 3-2-ben állunk fel, söprögetővel, két támadó szellemű szélsőhátvéddel, és két csatárral, akik labdavesztés esetén visszatámadnak, és akár saját hatosig is visszajönnek. Palágyi éktársa Káplár lett, aki jó értelemben vett agresszivitásával és futómennyiségével jól teljesített a JogÁSZ ellen, a söprögetői posztot pedig Hlavacskára bíztuk, aki, bár nem itt kezdett legutóbb, mégis itt nyújtott messze legjobb teljesítményt.
Mint pár perc játék után kitűnt, mégsem a taktika variációk jelentették a legnagyobb erősítést, hanem Ángyán, aki először tudott eljönni közénk, és beállni a ketrec elé. Az első félidőben is több alkalommal védett vetődéssel, vagy más olyan mozdulatokkal, amelyeknek még nem adott nevet a sportszakma, és a hatosra belőtt labdákat is megnyugtató arányban hatástalanította bátor kifutásaival. Bátorságáról annyit, hogy egy kivetődésénél húsz centivel előzte meg a kiugró csatárt, ami éppen elég volt arra, hogy elüsse a labdát, arra viszont már nem, hogy magát is védje, jobb híján tehát szemmel verte a csatár lábfejét. Ebben a műfajban pedig a boszorkányok jobbnak bizonyultak nála, mert a csatár lábai nem béklyózódtak meg, kapusunk jobb szeme alatt azonban napokkal később is sötétlila monokli éktelenkedett.
Sajnos ellenfelünk nagyobb játéktudása és fizikális fölénye (melyet Palágyi tapasztalt meg leginkább) ellen nem volt ellenszerünk, így egy kiugratás után még az első félidőben hátrányba kerültünk, sőt, egy Ángyán-Hlavacska meg nem értés következményeként hamarosan kétgólossá nőtt hátrányunk.
A második félidő közepén ellenfeleink átlövésből döngő kapufát lőttek, a lepattanót saját hatosunkon Palágyi szedte össze, és aki látta előző meccseinket, már sejthette, hogy érdemes lesz figyelni. És aki így gondolkodott, az nem is csalódott, hiszen Palágyi két védőt cselezett ki a bal oldalon, és mielőtt a harmadik felrúgta volna, kipókhálózta a hosszú felső sarkot.
Pontot szerezni tehát megint nem sikerült, de a mutatott játékban megint találtunk fejlődést, Ángyán mutatványai pedig igen sok jót ígértek a jövőre nézve, így megint lehetett bennünk némi halvány nyoma a megelégedettségnek is, amint elhagytuk a pályát.
Football Studies - NecsezdelHamza 1-2
   kezdő: Ángyán - Hlavacska - Petykó, Görög - Palágyi, Káplár
   csere: Nyitrai
   gól: Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése