2010. szeptember 26., vasárnap

Közgyűlés

Talán nem meglepő, hogy fényes győzelmünk, és biztos bajnoki cím után kedvünk támadt ünnepelni, és jónéhány ásványvíz lecsúszott a torkunkon. Persze nem annyi, mint a Téli bajnokság vége után, amikor a ZTE-Fradi meccset nézve ki ennek ki annak szurkolt (ki a Fradinak, ki ellene), és megállapodtunk, hogy akinek a csapata gólt lő, az megiszik egy felest, és természetesen 3-3 lett; de azért ezen a napon sem maradtak sokan szomjasak.
Mindez azért fontos, mert természetesen előkerült az új csapatnév, és az új mezek kérdése; és mivel nem sikerült közfelkiáltással döntésre vinni a dolgot, hosszas viták és szavazás-sorozatok következtek, a keletkező feszültséget pedig újabb és újabb oldószerekkel próbáltuk hígítani belsőnkben.
A leendő mezek kérdésében azért voltunk képtelenek megegyezni, mert míg fradista csapattársunk zöld mezt szeretett volna, amit a szombathelyi kolléga talán el is fogadott volna, de az újpesti szimpatizáns társunk inkább lilát szeretett volna, a kispestes piros-feketét, a debreceni egyszínű pirosat. Végül a sárga alapon kevés fekete mez lett úgy ahogy elfogadva, legalábbis kritizálatlanul maradt, hiszen kis hazánkban egyetlen megkerülhetetlen nagycsapat sem visel sárga mezt, a Borussia Dortmund pedig túl messze van ahhoz, hogy indulatokat keltsen csapatunkon belül.
A névválasztás, mely a Vörös Terror, vagy a Szürke Eminenciások győzelme esetén felülírta volna a mezszínt, még nagyobb vitát kavart, több elő-szavazás és hosszas érvelés után abban sikerült megegyeznünk, hogy mindenki javasolhat három nevet, majd mindenki szavaz két nem saját javaslatra, és a legtöbb szavazatot begyűjtő név (amennyiben megmenekül a csapatkapitányi vétótól) fog minket jelenteni a nagyvilág felé.
A szavazáson jelen voltak a szurkolók részéről Babati Barbara, Hraskó Nóra és Tóth Anikó, a csapat részéről Fehér Renátó László, Görög Dániel, Káplár Péter, Nyitrai Balázs, Palágyi László, Petykó Márton valamint Tinkó Máté.
A Tóth Anikó vezette szavazáson nem kaptak szavazatot: Vörös Terror, Káosz FC, Bíbor Gólosztók, Minden lében, FC Unaloműzők, Vörös Meteor, Faszállítás VSE, Határtalan FC.
Egy szavazatot kapott: X-vonás, Szürke eminenciások, FC Dekonstrukció, Három lábú kutya, Dragon’s ball, Multifilter SC, Cucu FC, Hunigánok.
Két szavazatot kapott: Tincu, Kapufaszok, Ide Buda.
Három szavazatot kapott: Nyomjad SE.
Öt szavazatot kapott: Kozelito Tél.
A szavazás végeredményébe végül mindenki beletörődött, bár még ott helyben felmerült, hogy új szavazást kellene kiírni, ám félő volt, hogy nem lenne, aki össze tudja számlálni a szavazatokat. Más vélemények szerint a Kozel cég termékei döntően befolyásolták a szavazás végkimenetelét, ám a rögtönzött választási iroda ebben nem talált semmi kivetnivalót, így eldőlt, hogy a következő idényben a Kozelito Tél nevet fogjuk viselni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése