2010. szeptember 26., vasárnap

Elvesztett ki-ki meccs


Nem volt mese, a Polszki ellen a pontszerzés, és ezáltal az alsóház középmezőnyéhez tartozás lehetett csak a cél. Bátorított minket, hogy az alapszakaszban a Polszki egyetlen sovány győzelmet aratott a legutolsó HajCSATOK ellenében, és amúgyis saját alapszakaszbeli csoportunkat erősebbnek tartottuk a másiknál, illő lett volna tehát az azonos helyezéssel kvalifikált csapatot magunk alá gyűrnünk.
Nagy bánatunkra Ángyán nem tudott eljönni, így a kapusposzt ezúttal Görögre maradt. Elé söprögetőként Petykó került, ezzel a Hlavacska-Nyitrai hátvédsor tagjainak több lehetősége nyílt a támadások támogatására. Szükség is volt erre, hiszen a középpályát Tinkó egymaga alkotta, könnyebbség, hogy a mindig megjátszható Palágyi ezúttal vállalta a játékot.
Külső szemlélő számára a meccs kifejezetten élvezetes lehetett, hiszen mindkét csapat teljes erőbedobással küzdött, mindkét csapat vezetett, és a játékvezető sípszaváig nyitott volt a három pont sorsa.
A gólpárbajt ellenfelünk legjobbja nyitotta meg az első félidő közepén, csapatunk névjegyét pedig nyitrai tette le egy szöglet utáni jól eltalált lövéssel. Nemhiába voltak hát azok a szöglet-variációk edzésen, amikor neki gurítottuk le a labdát. Sajnos azonban egy kapu előtti kavarodás után még az első félidőben másodszor is hátrányba kerültünk.
A nagy küzdelemre és a totális futballra jellemző, hogy hátvédeink a támadásokból és a gólszerzésből is jócskán kivették részüket, míg támadó szerepű játékosaink, elsősorban Fehér, gyakran oroszlánként harcoltak saját kapunk előtt.
A nagy küzdésnek meg is lett az eredménye, hiszen Hlavacska és Nyitrai góljaival megfordítottuk az eredményt. Ezután azonban talán túlságosan is kitámadtunk, egy labdavesztés után ellenfelünk villámgyors kontrát vezetett, és szélsőjük kapásból görög feje fölé, a hálóba lőtt, 3-3! Sőt, néhány perccel később egy kipattanó labdát sem kapusunk, sem védőink nem tudtak eltakarítani, ellenfelünk játékosa lövés helyett keresztbe passzolt, ahol társa üresen érkezett 3-4! Ettől még nem vesztettük el reményünket a pontszerzésre, el is jutottunk helyzetekig, de a hátralevő percek száma kevés volt ahhoz, hogy számszerűleg is változtathassunk az eredményen. Talán igazságosabb lett volna a döntetlen.
Football Studies - Polszki 3-4
   kezdő: Görög - Petykó - Hlavacska, Nyitrai - Tinkó - Palágyi
   csere: Fehér
   gól: Nyitrai 2, Hlavacska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése